onsdag 28 april 2010

Mats Odell vägrade ta emot Bängkäppen

Varsågod, Mats Odell (kd) första dyngspridare. Här är din käpp. Kommun- och finansmarknadsministern har av Situation Sthlms Bängkäppsjury utsetts till Årets Bängkäpp, en ära han delar med Stockholms stads bostadsborgarråd Kristina Alvendal (m).Motiveringen till Mats Odells pris:


För att han, genom att underlätta utförsäljningen av stadens hyresrätter och driva igenom marknadshyror i Stockholms innerstad, fortsätter att göra det svårare för Sveriges hemlösa personer att få ett hem.
Mats Odell vill varken kommentera titeln eller ta emot priset. Trots ett flertal samtal under flera veckors tid till hans pressekreterare och upprepadedialoger med telefonsvararen blev chefredaktör, tillika Bängkäppsjurynsordförande, Ulf Stolt aldrig uppringd med något besked om tillfälle att få träffa ministern.


Därför bars käpp och diplom till Rosenbad, torsdagen 17 januari, där Mats Odell skulle hålla en presskonferens om lokal service i samverkan.
Mia Widell, pressekreterare hos Mats Odell, satte stopp för planerna. Att delta på presskonferensen gick inte.
– Ni är här i ett annat syfte, sa hon.Och Mats Odell kunde inte avvara några sekunder för att ta emot käppen, trots att han befann sig i samma hus och skulle passera femtio meterbort för att komma till och från presskonferensen. I stället fick käppen för en stund stå på en piedestal i Rosenbad, bland pampiga pelare och överseende skyddsvakter med vapen. Sedan stoppades den åter ner i plastpåsen och lämnade ministrarnas byggnad.
Om Mats Odell ångrar sig kan han komma förbi Situation Sthlm. Käpp och diplom står och väntar på redaktionen.Allt detta kan Maria Hagström, situation Stockholm, berätta om


Tack Greger Tidlund för tipset.

Inga kommentarer: