söndag 18 april 2010

Skräckpropaganda och valfusk!

Finansminister Anders Borg har börjat och skall fortsätta ha allvarliga samtal med det svenska folket eftersom det nu verkar som att högeralliansen kommer att förlora höstens val. Han menar att med de rödgröna kommer det att bli ett jobbstopp som blir förödande för Sverige. Den skräckpropagandan kommer vi att höra ända fram till valet.
Säger mannen från partiet som har stämpel av valfuskare.
Vänta var har jag hört den här formen av skräckpropaganda förut? Visst så var det ju, vid senaste valet i Makedonien. Moderaterna lär sig av de nya demokratierna i Balkan. Grattis!

Han kanske borde ägna mer tid åt det fusk som verkar ha blivit en kultur inom Moderaterna. Kulturen har till och med sanktionerats av Reinfeldts närmaste man, HG Wessberg.

Nu kan vi läsa i tidningen att:

– Vi gick runt och knackade dörr. För det mesta var det jag som gick in i lägenheterna och hämtade valkuverten.
När kuverten var insamlade samlades Rolf Könberg, Mats Rudin, Ibrahim Adan och ytterligare en person på ett hotell i närheten och kryssade i sina egna namn på provvvalsedlarna.
– Framför mig satt Rolf och bredvid satt Mats. Kuverten låg här som en hög. Då började Rolf rösta på de kandidater som han tyckte skulle få röster. Så gick det till, säger Ibrahim Adan när TV4 tar honom till hotellfoajén där fusket genomfördes.

Om detta skriver "Back Nilsson".

Dock vill egentligen Moderater inte vidkännas att det finns fusk vilket naturligtvis är en del av deras kultur. Varför skriver inte media om oss i positiva ord verkar de fråga sig. Lite fusk är väl inte så mycket att bråka om.

Som vanligt är det alltid läsvärt att titta in på bloggen ”In your face”.

4 kommentarer:

Berth Martinson sa...

När gäller valfusk så är det inom partiet och påverkar inte dig!
Att detta förkommit även inom Socialdemokraterna är knappast omtvistat. Gäller förövrigt de flesta partier. Alla vill ha feta politikerlöner.
Var du först hörde skräckpropagandan borde vara när du gick med i SSU. Finns det något annat parti som är så utpräglade i sina skräckscenarievisioner? Knappast.
De Moderater som utförde fusket när det först kom fram har erkänt och vad jag vet tagit konsekvensen av detta.
Du som påstår dig vara politiker borde vara mer aktsam påstår saker som inte bevisats. Att HG Wessberg skulle sanktionerat fusket har skarpt tillbakavisats.
Men din ståndpunkt kanske beror på att HG Wessberg är homosexuell?
Kanske är det därför du suger upp påstådda uppgifter som en svamp.
Lite mer nyansering förväntar jag mig av en som säger sig vilja företräda oss, den stor massan.

Anders sa...

När du är upprörd över vad som händer i moderata provval kanske det är läge att påminna om att socialdemokrater blev dömda för valfusk i det riktiga valet 2002.

http://www.expressen.se/1.76274

Jonny sa...

Lite tänkvärt :

http://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk

Före valet 2002 arrangerade Socialdemokraterna ett valmöte på ett äldreboende, och de ville efter presentationen hjälpa sina väljare att rösta. Väljarna fick intrycket att detta var det enda tillfället att rösta på äldreboendet, att de annars var tvungna att ta sig till sin vallokal. Men bara socialdemokratiska valsedlar fanns. Valarbetarna dömdes för detta.[1]
Vid valet 2002 agerade två socialdemokrater omväxlande som bud och vittne vid ett förhållandevis stort antal budröstningar i Rinkeby. I enbart valdistriktet Spånga återfanns deras namnteckningar på 18 av 34 budröstningar, 28 av dessa 34 väljare var inte svenska medborgare och således inte berättigade att rösta i riksdagsvalet. Det hade krävts mer än 5000 röster för att socialdemokraterna skulle ha förlorat ett mandat i riksdagsvalet. Valprövningsnämnden slog fast att valfusket inte varit av en sådan omfattning att riksdagsvalet behövde tas om.[2]
... ... ...

Tomas Gustafson sa...

Låt mig påminna Berth, Anders och Jonny om att det som några socialdemokrater gjorde vid valet 2002 är förkastligt och skall inte förekomma. De personer som utförde olagligheten blev straffade. Vad Wessberg har för sexuell läggning vet jag inget om. Jag känner inte honom.
Mitt blogginlägg handlade om skräckpropaganda och valfusk inom moderaterna - inget annat.