torsdag 16 september 2010

I det Moderata Sverige syns inte de som råkar illa ut.

Många debattartiklar är bra och har en ton av seriositet. Jan Ericson´s (M) var inte en av dem. I hans debattartikel i dag nonchalerar han bort de historier om sjuka människor som har hamnat i kläm i moderaternas Sverige. Enligt Ericson finns de inte eller om de finns så ljuger de..

Det finns säkert historier om människor som har haft arbetsgivare som kan ta hand om dem . Det finns säkert människor som hyser en förhoppning att trots sjukdomen finna ett nytt jobb. Det finns säkert människor som får adekvat och ändamålsenlig rehabilitering. Det cyniska är att Jan Ericson förnekar de historier som människor berättar om när de kommer i kläm och att han väljer att tro enbart på de lyckosamma historierna.

Dessa människor finns inte.

Dessa finns inte heller

Här är ytterligare några som Jan Ericson antingen inte tror finns eller anser ljuger.

2 kommentarer:

Jan Ericson (M) sa...

Tomas, jag har inte påstått att ingen drabbats av ett felaktigt eller tveksamt beslut. Däremot har jag ifrågasatt om det beror på själva regelverket eller kanske på tillämpningen av reglerna. Det borde media och oppositionen kolla innan man begär att lagen ska ändras.

Glöm inte att Försäkringskassan tar miljoner beslut varje år, beslut som oftast inte är kontroversiella. Ibland finns det däremot gränsfall som är svåra att bedöma och ibland tas säkert helt felaktiga beslut i strid mot reglerna.

Och om man drabbas av felaktiga beslut går det att både begära omprövning och att överklaga till domstol - precis som alla andra myndighetsbeslut.

Hälsningar Jan Ericson (M)
Sannolikt riksdagsledamot fyra år till

Bengt Bertilsson sa...

Omvänd bevisförning gäller när Nya arbetarpartiet styr tillsammans med alliansvännerna.
Jan Ericson var väl en av de som stod upp och applåderade när de bestämde spelreglerna att den som bevisligen var sjuk tidigare säger de att vederbörande i den nya sjukförsäkringsreformen blir frisk genom att utförsäkras. Försäkringskassan fråga inte den som är sjuk utan utförsäkra för så är direktiven.