torsdag 16 september 2010

Skatt eller avgift - vad är smakfullast?


Tuve Skånberg, tidigare riksdagsledamot för KD, skriver i dagens BT att fastighetsskatten kommer att öka om de rödgröna kommer till makten (tyvärr har BT:s debattredaktör inte lagt ut på hemsidan). I Borås kommer den att öka för sex av de allra dyraste villorna med vårt förslag. Till det läggs en begränsningsregel som innebär att fastigheten inte kan kosta mer än 4 % av den disponibla inkomsten.


Den borgerliga majoriteten har gjort om fastighetsskatten till en kommunal avgift som i praktiken innebar ökade kostnader för många i Södra Älvsborg. Majoriteten införde också reavinstbeskattning vid försäljningen av småhus/ bostadsrättslägenheter från 20 till 22 % och möjligheten att begära uppskov togs bort. Samtidigt räntebeslogs de uppskov som hade beviljats tidigare. Dessa räntor var inte heller avdragsgilla.

Summa summarium fick många höjda avgifter och en liten del av befolkningen fick kraftigt sänkta skatter. Den rikaste delen av befolkningen.

Kristdemokraterna var en del av den uppgörelsen och nu vill de gå vidare med det som de föreslog vid förra valet och inte fick igenom då heller.

Personligen tycker jag att en röst på KD är en bortkastad röst.

Inga kommentarer: