onsdag 15 september 2010

Ränderna går inte ur.

I dag har Sverigedemokrater kostym och slips och försöker på alla vis att bli rumsrena. Men en hel del av dem som på 90-talet hade stålhättekängor och rånarluvor står idag på deras vallistor.

En av dem, Dennis Fernholm, står på femte plats på Sverigedemokraternas valsedel till kommunfullmäktige i Borås. Har han verkligen inte samma ideologi idag som den som gjorde att han reste till Jugoslavien för att kriga som legoknekt med Pluton Viking? Verkar ganska naturligt att han gått med Sverigedemokraterna.

”Jag har inga kommentarer till det där, jag tycker det är så låg nivå på den debatten. Det är 20 år sedan”, säger Dennis Fernholm till Expressen. Som att det vore ett ungdomligt hyss. Det är ungefär tjugo år sedan det hände - ungefär samma tidsrymd som Tobleroneaffären.

Legosoldater handlar inte bara om att odemokratiska makthavare lejer legosoldater. Våldet har blivit en affärsidé av stora mått. Företag värvar och förmedlar soldater och andra företag köper dessa tjänster, bland annat för att provocera fram strider, spränga strategiska
militäranläggningar eller vakta ett företags tillgångar.

På första plats på SD:s valsedel till KF figurerar ytterligare en person som har varit föremål för polisutredning, nämligen William Petzäll.

Rösta inte på dem!

Som alltid har In your Face hittat artikeln och skriver initierat om Sverigedemokraterna. Även Jonas Sjöstedt är mycket läsvärd.

Inga kommentarer: