onsdag 27 april 2011

Arbete under slavliknande förhållanden.

Det är typiskt för den moderatstyrda Alliansen att inte skrota den slavliknande sista fasen i jobb - och utvecklingsgarantin utan att istället kasta pengar i sjön för att se vilka anordnare som inte har följt de omänskliga regler som satts upp.(tänjbara regler)

Lite kosmetiska förändringar är Arbetsmarknadsministern, Hillevi Engström, beredd till;
Deltagare i Fas 3 kan möjligtvis få gå en kortare utbildning om det innebär att han/hon är lovad ett jobb. Dessutom plockar hon fram den gamla bonustanken nämligen att den som kan hjälpa till att skaffa ett jobb får en bonuspeng även om det gäller Fas 3 jobb.


Det är otillräckligt Ministern!


26 000 personer befinner sig i Fas 3 och 1 500 000 000 kronor betalas ut i förvaringskostnader. Borde inte dessa pengar kunna användas till något bättre? Var finns fantasin?


Regeringen verkar dessutom att åka på ytterligare nederlag vad det avser lättnader i A-kassa. De borgerliga i Arbetsmarkadsutskottet har låtit Riksdagens UtredningsTjänst (RUT) och regeringen räkna på det. Vår motion innebär att det ska räcka att söka jobb inom sitt yrkesområde hemmavid de första 100 dagarna och att det ska bli längre tid att stämpla upp deltid till heltid. Det skulle kosta 3 miljarder.

Men jag säger:
Det har vi råd med - jobbskatteavdraget har vi ju råd med och det har kostat oss 290 miljarder sedan det infördes 2007. Men det finns så mycket mera att göra, höja taket i A-kassan så att fler människor får 80 procent och sänka avgiften så fler har råd att vara med.
Jag hoppas att vi kommer med skarpa förslag till renovering av A-kassan i vårmotionen som kommer nästa vecka.


Andra som skriver om arbetsmarknaden och den inhumana politik som Alliansen bedriver är Norrblogg, Martin Moberg och Leines Blogg.

3 kommentarer:

Tomas Andersson sa...

Jag jobbar som personlig assistent i en Röd kommun under slavliknande förhållanden....

* Lönen är usel
* Arbetstiden är usel (delade turer och arbete varannan helg)
* Blir utsatt för våld från brukare regelbundet

Som sagt slavliknande förhållanden!

Tomas Gustafson sa...

Men du har en liten lön men dock inte i nivå med vad en FAS 3 arbetslösa får. Du behöver troligen inte fattiggöras för att få försörjningsbidrag. Du har avtal och du kan vända dig till ett skyddsombud. Du betalar lägre skatt än han/hon som har FAS 3. Klagar Du?

Tomas Andersson sa...

Tycker du att jag inte skall klaga?