fredag 8 april 2011


Anna - Karin Hatt, IT- minister och centerpartist, skrev i måndags en helt intensägande debattartikel om att Centerpartiet skulle vara ett varmt och grönt socialliberalt parti. Jag hade inte brytt mig om artikeln om det inte varit för det underliggande budskapet. Anna - Karin Hatt vill nämligen bli Centerpartiets nästa partiledare efter Maud Olofsson. Hon är dessutom Maud´s favorit och Maud vill inte att andra än hon själv ska få tillsätta sin efterträdare.


Detta tog hus i helvetet och nu är partiledarstriden i full gång. Det finns en hel del som inte vill se Anna - Karin Hatt som näste partiledare. Federley ser nog sin chans att ge igen för när han blev förnedrad av Olofsson vid omröstningen om FRA i riksdagen.


Hetaste partiledarkandidat verkar ändå Annie Johansson vara. Även hon blev förnedrad av Olofsson vid beslutet om FRA. Allt verkar som att partiet har bestämt sig för att det ska vara en kvinnlig partiledare vilket innebär att även Fredric Federleys alterego, Ursula, kan komma ifråga.


Själv ser jag helst att Maud Olofsson fortsätter - hon är bäst.


Abir Al-Sahlani drog igång avgångskraven, Fredric Federley följde efter och Röda Berget tycker att hon ska stanna tio år till.

Inga kommentarer: