fredag 18 november 2011

Blå dunster!

Regeringens framtidskommission, som presenterades häromdagen, ska slå fast de politiska målen för de närmaste 10 till 40 åren. Men alla som hört talas om Globaliseringsrådet eller Finanspolitiska rådet kommer ju ihåg att dessa var enbart till för att regeringen ville visa att de hade handlingskraft. Om råden kom med förslag som inte passade Reinfeldt och/eller Borgs ideologi så förpassades dessa förslag till papperskorgen. Bägge råden finansierades av skattemedel. Likadant ska ske med den nya Framtidskommissionen dvs Alliansen använder regeringskansliets alla resurser för att forma deras framtida politik. Bakom hela upplägget skymtar propagandaminister Schlingmann. Beviset för att kommissionen enbart är tillsatt för syns skull är att den inte är blocköverskridande.

Ett annat bevis för att Framtidskommissionen inte kommer att någon betydelse finns i att ingen journalist ägnade speciellt mycket intresse av den men desto mer intresse av Socialdemokraternas presentation av sekreterare till ett nytt partiprogram.

Argumentet för kommissionen är att den ska ge svaret på hur vi ska kunna ha ett gott liv även i framtiden. Det ger jag inte mycket för. Det har aldrig varit Moderaternas mål att alla ska kunna leva ett gott liv. Det mer närliggande syftet med kommissionen är att den ska ge svar på hur Moderaterna ska kunna fräscha upp "arbetslinjen" till valet 2014.

Hur tänker, Johan Rockström, Helena Jonsson, Klas Eklund, Viveca Ax:son Johnson, Pekka Mellergård, Eva Nordmark, Mernosh Saatchi, Lars Trägårdh samt Stina Westerberg när de ställer upp som gisslan för att utarbeta den framtida Moderata politiken! Politiskt obundna verkar de i varje fall inte vara.


Ett skämt?
DN 
Annie Lööf , Göran Johansson , Röda Berget

Inga kommentarer: