onsdag 2 november 2011

Vad tycker Israelvännen Jan Björklund om Israels hämnd?

Så vart omröstningen om huruvida Palestina skulle få bli en fullvärdig medlem i UNESCO det slutgiltiga beviset på att Sverige har övergett sin tidigare pro-palestinska hållning för att istället sälla sig till USA:s och Israels hållning. Folkpartiet som alltid haft en reservationslös hållning till Israel fick möjlighet att föra Sverige till pinsamhetens rand.

Men det är inte bara Jan Björklund som ska anklagas. Fredrik Reinfeldt säger så här till TT:

"Vi ser gärna en palestinsk stat i en tvåstatslösning men det måste bygga på ett fredsavtal där båda parter har blivit bättre på att se varandras utgångspunkter."

Vilket i klartext innebär att Sveriges statsminister tycker att Palestinierna ska vacker vänta på att att Israel ska överge sin ståndpunkt från dess att Israel bildades. Vilket vi vet aldrig kommer att ske.
Det är tydligt en splittring mellan Utrikesdepartementet och de fyra partiledarna, främst Jan Björklund som övertalade sina partiledarkompisar.

Men i dag gav Israel uttryck till vad de känner för att 107 länder har haft fräckhet att visa solidaritet med Palestina. Det blev ett "finger" och en grym hämnd på Palestina!


Israel tänker bygga 2000 bostäder på det från Palestina ockuperade Västbanken som hämnd för att FN röstade igenom att palestinierna fick medlemskap i Unesco.

Israel tänker även hämnas FN:s demokratiska omröstning genom att temporärt stoppa överföringen av palestinska skatter till den palestinska myndigheten.

Så gör omogna, på gränsen till diktatoriska, stater.


Socialdemokraternas hållning.

Dagens Arena ,


Svenska bloggare:
Martin Moberg , Peter Andersson , Ola Möller , Milischia , Ulf Bjereld

2 kommentarer:

Anonym sa...

Israel gör helt rätt...dem måste ha plats...Israel växer ju...och så länge palestinierna företräds av Islamistiska terrornätverket Hamas så har dem ingen talan, anser jag...terror ska inte löna sig!

Hamas kom till makten genom ett demokratiskt val...men sen var det slut med demokratin..Hamas tillåter inga nya val! Det är typiskt för Islamister...och Mahmoud Abbas är nog en "nyttig idiot" som Hamas utnyttjar efter behag.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3304&artikel=3199078

"Israel har stött Abbas utifrån teorin att Fatah är moderatare än Hamas. När terroristledaren George Habash avled utlyste Abbas dock tre dagars landssorg och flaggning på halvstång. Han godkände också det nya officiella Fatah-plakatet som visar hela Israel som "Palestina" och innehåller ett automatvapen och en stor bild av Arafat"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Abbas

Nonie Darwish:

"Hon skriver att islam är en “ondskefull kraft” som måste bekämpas och hindras från att spridas. Hon kommenterar att det är svårt att “begripa att en hel religion och dess kultur är övertygade om att Gud beordat att otrogna ska dödas"

"Hon hävdar att islam och sharia formar en bakåtsträvande ideologi som i hög grad bidrar till världens lidanden. Darwish hävdar också att Koranen är en text som är “våldsam, uppviglande och respektlös” och säger att barbari såsom brutalitet mot kvinnor, förföljelse av homosexuella, hedermord, halshuggning av avfällingar och stening av äktenskapsbrytare kommer direkt från Koranen."

"Darwish har också grundat gruppen “Arabs for Israel” som består av etniska araber och muslimer som respekterar och stödjer staten Israels rätt att existera. Hon välkomnar ett fredligt och mångfasetterat Mellanöstern, tar avstånd från självmordsbombare och terrorism som ett uttryck för Jihad och förespråkar konstruktiv självkritik och reformering i den arabiska/muslimska världen."

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=adhesJg9_zI

Hetsen mot Israel känner visst inga gränser...men en vacker dag har dem fått nog...och då är varenda sosse som varit med och hetsat mot dem, medskyldiga och ansvariga för vad som händer!

Det är kanske bäst att tänka efter före...innan det smäller!

"Haaretz: Netanyahu vill kunna anfalla Iran
Israel provsköt på onsdagen en ny robot, uppger israelisk radio. Samtidigt försöker landets premiärminister Benjamin Netanyahu och försvarsminister Ehud Barak samla stöd i regeringen för att kunna anfalla Iran, skriver tidningen Haaretz."

http://www.dn.se/nyheter/varlden/haaretz-netanyahu-vill-kunna-anfalla-iran

Anonym sa...

@ den första kommentaren.

Vad menar du med att Israel har rätt att annektera land för det växer? Är du helt konstig eller har jag missförstått dig?

För det första: hamas företräder endast gaza remsan.

För det andra: Israel annekterar endast land ifrån västbanken som styrs av Fatah (inte islamister). Oavsett vad du tycker om Fatah så stödjer dem INTE våld och terror, och HAR erkännt Israels existens. De utgör inget hot alls mot regionen. Trots detta struntar Israel i internationella lagar och stjäl landområden ifrån palestinier. Att säga: "terror inte ska löna sig" har alltså inget som helst att göra med den fatah styrda myndigheten i Väst Banken (trots att Abbas är opopulär).

Jag tycker inte om hur du väljer att ta med en text om en arab som stödjer Israel och är kritisk mot islam, vad har detta med saken att göra?

På liknande sätt så kan jag visa dig flertal videos på orthodoxa judar som är emot den moderna staten Israel för många olika anledningar, tex. att landet är grundat genom krig och konflikt.

Ett exempel. Judar mot Israel i New York:

http://www.youtube.com/watch?v=kh2mdPbYnZI

Men detta är ej relevant därför att religion inte är samma som politik!
Du talar också om hetsen mot Israeler medan du själv förespråkar att det är okej att erövra land genom våld ifrån palestinier (eftersom de är islamister?).

Låt mig säga en sak: så länge det finns folk som du så kommer det alltid att finnas hat mot "de andra" oavsett om dessa är judar, muslimer, "sossar" eller annat.