söndag 20 november 2011

De ljuger och de odlar myter! (SD:s budgetförslag för Borås)

Måste bara kommentera Sverigedemokraternas budgetförslag som de presenterade i onsdags och torsdags vid fullmäktigedebatten.

Det är naturligtvis inte att förvåna sig över att de även i den debatten och i sitt skrivna budgetförslag fortsätter att odla myter och rena lögner.
Pamfletten är inte bara fylld med mytbildning och osanning den innehåller naturligtvis även deras vanliga värdeord. Exempelvis "mångkulturalistiska projektet", "assimilering" samt "familjen är hjärtats fosterland". Det där med hjärtats fosterland är ett citat från Giuseppe Mazzini som var en välkänd frimurare och sedermera inspiratör för Mussolino och fascismen.

De skriver att invandrare får ett äldreförsörjningsstöd som är "enormt" samtidigt som äldre svenskar får leva på socialbidrag. Det är en ren lögn eftersom äldreförsörjningsstöd ges till alla gamla som inte har tjänat in pension. Så  här skriver myndigheterna:

"Äldreförsörjningsstödet är ett stöd om inte de andra pensionsförmånerna räcker till. Det betyder att du måste ta ut andra förmåner som du har rätt till innan du kan få äldreförsörjningsstöd. Det gäller inkomstgrundad ålderspension, garantipension, bostadstillägg till pensionärer och särskilt bostadstillägg".
Det gäller alla och stödet kan beviljas till dem som har mindre än 4421 kronor att leva på efter att skatt och hyra är betald.


Tydligen ska äldrevården klaras genom "omsorgsvolontärer" vilka naturligtvis inte ska vara muslimer eftersom dessa hindrar gamla svenskar att få sin skinkmacka. I varje fall om man ska tro Sverigedemokraten Isabella Demserius som med övertygelse hävdade att gamla inte blev torkade i rumpan eller fick någon skinkmacka på grund av muslimer.

Tiggeri som är våldsamt utbrett i Borås ska naturligtvis vara straffbart i Sverigedemokraternas värld.

SD i Borås vill också föra skollagen tillbaka till början av 1900-talet då svenskan var det enda undervisningsspråket. Det var då samerna skulle tvingas att enbart tala svenska. Men även samer är att betrakta som "oönskad ras" enligt SD. Hur nu ett sådant krav ska kunna rimligt övervakas till och med på rasterna. Men det är tex ok att använda sig av engelska under engelskaundervisningen. Jag är inte säker på hur det fungerar om någon får för sig att utbilda sig i persiska.

Till slut en intressant iakttagelse från forna tider. Fram till det att järnvägen blev utbyggd i Sverige var den sociala kontrollen benhård och alla fick inte möjlighet att resa. Passet var till för att undvika lösdriveri och för att undvika att icke önskvärda människor kunde röra sig fritt. Det var faktiskt lite som Sverigedemokraterna vill ha det idag.

Men så har jag alltid trott att de faktiskt tycker att det var bättre förr.

Inga kommentarer: