måndag 31 oktober 2011

Samma "brott" - olika moralism!

I förra veckan uppdagades att migrationsminister Tobias Billström gjort miljonklipp på sin "övernattningslägenhet i Stockholm. Billström köpte loss den ombildade hyresrätten som numera är en bostadsrätt. I denna bor hans familj som är skriven i Stockholm. Själv är migrationsministern skriven i Malmö och får därför ersättning för dubbelt boende med 6700 kronor per månad.

Tobias Billström jobbar hårt med att även omvandla sin hyresrätt i Malmö till en bostadsrätt. Fredrik Reinfeldt låter meddela att hans minister bara har följt reglerna. Med det låter media lugna sig och det ev mediadrevet stannar av.

Annat var tongångarna i september 2000 då justtieminister Laila Freivald vart tvungen att avgå efter ett av de mest våldsamma mediedrev som dittills uppstått.
Historien bakom avgången var att hon hade sagt ja till att omvandla sin lägenhet till bostadsrätt. Nästan alla boende i huset ville bilda en bostadsrättsförening. Som justitieminister har Freivalds emellertid velat försvåra omvandlingar av allmännyttiga lägenheter till bostadsrätter. Här krockar den offentliga moralen med den privata, vilket med rätta upprört allmänhet, partivänner och medier.


Om det stämmer som Eva Franchell skriver i Aftonbladet häromdagen att ett mediadrev startar när folk blir tillräckligt upprörda och rasande då tyder det på att moderater förväntas ha en moral som tillåter dem att att göra klipp, tjäna pengar och roffa åt sig. Socialdemokrater förväntas ha en annan moral.

Bo Widegren , Homo Politicus ,

1 kommentar:

Jonny sa...

Har Billströms familj bott gratis i Stockholm på samma sätt som Juholts sambo gjorde ?

Att tjäna pengar på att en hyresrätt ombildas till bostadrätt har inget med det offentligas bidrag och ersättningar att göra. Vinst faller för övrigt inte ut förrän den dag man säljer en bostadsrätt.

Laila Freivalds gjorde inget fel, hon visade endast dubbelmoral i det att hon själv aktivt deltog i att ombilda sin lgh men samtidigt aktivt bedrev en politik som skulle förbjuda andra medborgare att göra detsamma...