torsdag 10 juni 2010

Sverigedemokraterna budget är ett skämt men deras metoder måste tas på allvar!
Sverigedemokraterna lägger ut bilder på dem som har haft en motsatt åsikt än dem och som manifesterat detta vid en motdemonstration. Bland bilderna har det funnits en sexårig flicka. Jag frågar mig vilket syfte som SD har och kommer fram till att det är samma syfte som nazister använde sig av i trettiotalets Tyskland. Nämligen genom att framställa sina motståndare som odemokratiska och på så sätt demonisera dem.
Enligt en artikel i HD uttalar sig bloggansvarig tillika ordförande Stefan Olsson:

- Om man beter sig så som de gjorde får man räkna med att bli uthängd.
Så förklarar Sverigedemokraternas ordförande Stefan Olsson i Landskrona publiceringen av 46 fotografierna på nätet. Några moraliska betänkligheter kring att hänga ut en sexåring som odemokratisk har han inte.
- Nej, det är för att visa hur barn i vissa kulturer fostras att göra uppror mot olikttänkande och sätta sig emot samhället från första början. Det fanns de som var ännu yngre där.
Jag skulle inte gå så långt som Johannes som vill bura in dem som hängt ut människorna som deltagit i motdemonstrationen.

5 kommentarer:

johannesc sa...

Det kan jag mycket väl förstå att du inte vill. Det var nog snarare för att dem där två (Carina och Stefan) har begått lagbrott förut, därför tyckte jag att det på något sätt fick räcka nu, men jag tog nog i en aning... Dock är det väl svårt att se något riktigt lagbrott i det hela vad jag förstår iaf, utan det är väl mer utifrån ett sunt förnuft och det moraliska perspektivet, som de berörda Sverigedemokraterna har svårt med. Förövrigt instämmer jag i ditt inlägg. Sd verkar alltid vilja se sig själva som ett oskyldigt "offer", för de vet att på det sätter kan dem locka fler väljare.

Patrik, Ängelholm sa...

Ni bryr er inte om flickan. Hade ni gjort det så hade ni angripit pappan till flickan, som lär sitt barn att hata, att inte visa respekt för andras åsikter, som tar med sitt barn på en tillställning där det kastas ägg och sten på andra människor, som inte skyddar sitt barn från situation med risk för våld.

Jag skulle vilja kalla den pappan för ett riktiga j-a svin och ni som sympatisar med det han gjorde som något liknande.

SD-sympatisörer kommer med all säkerhet fortsätta fotografera och publicera dem som stör våra möten. Jag hoppas själv kunna hjälpa till nästa gång. Ev. barn som utnyttjas av sina föräldrar som i nämnt fall kommer också publiceras, men förslagsvis med försvårad identifiering.

Men egentligen är det polisen som ska lösa problemet, vilket de har fullt lagstöd för.

Jerlerup sa...

Här har jag börjat gå igenom Sverigedemokraternas felaktiga antaganden:

Kommentar ett

http://ligator.wordpress.com/2010/06/19/sverigedemokraternas-budgetforslag-del-1/

Kommentar två

http://ligator.wordpress.com/2010/06/20/sverigedemokraternas-budgetforslah-2/

Anonym sa...

På vilket sätt är budgeten ett skämt? Sätt sakliga rubriker så slipper man läsa ditt dravel i onödan.

Anonym sa...

learned a lot