torsdag 10 juni 2010

Ams-Trams till kidnapping

Ha koll på vad de lataste ungdomarna gör.

Vid gårdagens arbetslöshetsdebatt i riksdagen kom arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin med en nyhet. Littorin vill med hjälp av olika register få tag i de ungdomar som är för lata för att utbilda sig eller söka jobb.
Reglerna mot samkörning av register finns till för att hindra myndigheter från att snoka i förhållanden som de faktiskt inte har med att göra.

Ams-trams och siestalinjen.
Littorin menar också att vi Socialdemokrater är experter på att satsa på pysselsättning istället för sysselsättning. Massutbildning i datakörkort och meningslösa åtgärder vars enda syfte är att hålla de deltagande borta från den öppna arbetslöshetsstatistiken. Detta kallade högste chefen för Ams, Sven – Otto Littorin , för Ams-Trams. Det som han kallar för Ams-Trams är i själva verket jobbskapande åtgärder och kompetenshöjande åtgärder.

Han har oförskämdheten att kalla de åtgärder som vi föreslår för siestalinjen. Visserligen har hans stab hittat på fyndiga uttryck men det är inte särskilt trovärdigt från pojken som hittade på en examen från USA.

Vid samma debatt så presenterade de röd-gröna ett "rödgrönt kontrakt för alla unga i Sverige" på en egen pressträff. Kontraktet omfattar 14 punkter och Mona Sahlin lyfte fram två av dem.
Den ena är att en rödgrön regering, vid sitt första regeringssammanträde den 14 oktober, kommer att avskaffa aktivitetsförbudet för unga arbetslösa. "Förbudet" innebär att unga arbetslösa inte kan få någon åtgärd på Arbetsförmedlingen förrän tidigast efter tre månader.
– Unga måste kunna få aktiva insatser direkt, sade Sahlin.
Unga som inte har klarat av gymnasiet ska få hjälp med det och de som vill bättra på sina gymnasiebetyg ska också kunna få stöd för det.

Modernas mätning.

Jag har tagit den här dagen till att glädjas över SCB:s mätning. I morgon återgår jag till vetskapen om att det kommer att bli ett mycket jämt och spännande val. Noterar också att borgerliga skribenter och bloggare har haft ett surmulet uppvaknande och nu försöker finna fel på mätningarnas moder, SCB. här och här och här till exempel.

Centerpartiet.

I Västra Götaland får Centerpartiet 3,5 % i SCB:s mätning. Det måste innebära en verklig kalldusch för dem och nu kommer säkert paniken krypande.
Noterar också att det finns begåvade centerpartister som förstår innebörden av en väl fungerande arbetsmarknad. Synd bara att de har en tendens att försvinna i bruset av den högröstade Maud Olofsson, ungdomsförbundet samt resten av Stureplanscentern.

Det är dock tråkigt att en del använder sig av icke justa metoder. Det är inte rätt att kidnappa Centern på det sätt som Nationalister gör.

Inga kommentarer: