torsdag 17 juni 2010

Snacka om att bli blåsta!


Det skulle vara snyggt om allianspartierna spelade med öppna kort. Regeringen som lovar att inga statliga bidrag ska gå till ny kärnkraft. Regeringen försäkrar att kärnkraften själv får betala upp till 12 miljarder kronor vid en kärnkraftsolycka. När Greenpeace med lätthet tog sig in på Forsmarks område kostade det i indirekta subventioner som du och jag får stå för. Och i ärlighetens namn hur långt räcker 12 miljarder vid en kärnkraftskatastrof?
Marknaden kommer inte att klara av en sådan situation. Beslutet kommer också definitivt att lägga en broms på utbyggnad av förnybar energi.

I energiöverenskommelsen har både Maud Olofsson och Sven Bergström blivit så lurade av sina allianskompisar. Vilket trots allt Gamla centerledare har förstått. De är starkt missnöjda med centerpartiet av idag.
- Man har ju fortfarande inte löst avfallshanteringen och då ska man inte rulla vidare, säger Thorbjörn Fälldin.
Vad är det för lögn som Miljöminister Andreas Carlgren(C) odlar att kärnkraft skulle vara miljören? Är Uranbrytning, förädling, drift och slutförvaring miljören? Är en härdsmälta miljören? Var Tjernobylkatastrofen miljören?
Det kan visa sig att Centerpartiet har sålt sin själ för att få möjlighet att leka med sina alliansbröder. En försäljning som kan leda till att centerpartiet kan hamna i det helvetet som det innebär att hamna utanför riksdagen efter valet.
Läs Miljöpartiets debattartikel.
Johan Westerholm och Dagbok mot kärnkraft har bland många andra skrivit om kärnkraften. Själv har jag skrivit tidigare här.

2 kommentarer:

Ola Möller sa...

Man kan ju se hur långt 12 miljarder räckte i Mexikanska golfen och där kan man i alla fall se det farliga med blotta ögat.

Aqeel sa...

Really great blog.