fredag 20 maj 2011

Alternativ till Borås Tidnings ledarskribenter.


Det finns ett behov av att ha en plattform för att möta den ensidighet i åsikter som kommer fram i Borås Tidnings ledarsidor och krönikor. Det är symptomatiskt att BT när Widar Andersson (S) inte längre skriver krönikor anställer Stig-Björn Ljunggren(S) som krönikör. Det gäller tydligen att hitta socialdemokrater så långt ut på högerkanten som möjligt. Och det lyckas BT med.

Därför har jag tänkt vara ett vänsteralternativ till BT:s ledarskribenter och då och då blogga om deras skriverier.

I dag börjar jag med ledarskribenten Katarina Larssons aversion mot att Borås kommun använder resurser att kampanja för ett högre valdeltagande.

Borås Tidning är i varje fall konsekvent. De är alltid mot att kommunen bedriver kampanj inför val i syfte att höja valdeltagandet.

Det Katarina Larsson har missat i sin kritik mot kommunens försök att höja valdeltagandet i valen är att kommunen har en politisk rätt att besluta om att arbeta för att så många som möjligt utnyttjar sin rösträtt. Det är politiska beslut som kanske inte ledarskribenten gillar men som det varit en enig valnämnd som beslutat om.

Enligt SKL och den demokratiutredning som har gjorts kan kommunen exempelvis göra följande.

Men även Borås stads valnämnd är konsekvent. De har beslutat om kommunal röstningskampanj vid valet 2006, 2010 och inför europaparlamentsvalet 2009. Liksom inför det enskilda regionvalet 2011. Jag hoppas att de fortsätter på den inslagna vägen även inför 2014.

Det är demokrati, Katarina Larsson.

Valnämnden har svarat Katarina Larsson. Deras inlägg tillsammans med Katarina Larssons svar kan du läsa här.

Samtigt har signaturen Birka skrivit ett initierat inlägg här.

1 kommentar:

Stig-Björn Ljunggren sa...

Jäjä, kanske är det så att den sk vänstern dels är ganska gnälliga och förutsägbara, dels också inte är så vänster som de tror. Vad är det som är att vara vänster i dessa tider, eller att vara höger?
Det där snacket är mest vrövel, och BT värnar om sina läsare, och egentligen också socialdemokratin, om de inte släpper fram slikt.