tisdag 31 maj 2011

Ditt alternativ till BT! Tyskarna överraskar världen!Dagens ledarskribent i BT anser att det var ett dåligt beslut som Merkel och Tyskland tog vid måndagens möte. Jag har inte sett alla borgerliga ledarsidor men de två största delar BT:s uppfattning.Men tyskarna har insett att kärnkraft är gårdagens energikälla. Tyskland är världens fjärde största industrination. De har Europas största ekonomi. Det är ett land som har bestämt sig för att gå före, att leda vägen. Jag tror tvärsemot vad ledande centerpartister tror - nämligen att tyskarnas beslut kommer att bana väg för förnybar energi och energieffektivisering som även vi i Sverige kommet att kunna dra nytta av. I stället för att oja sig borde näringslivsministern och miljöministern se till att Vattenfall avvecklar brunkolskraftverket i Tyskland. Har Maud Olofsson (C) hört talas om ägardirektiv. Det är obegripligt vilken dålig tajming som de svenska centerpartisterna har. Snart är det bara Sverige, Finland och Frankrike som går vidare med kärnkraftssatsningar. Det är obegripligt.

Jag har större tilltro till teknikutveckling och innovation än vad borgerliga ledarskribenter eller ministrar har. Så länge vi intalar oss att det inte går att ersätta kärnkraften med förnyelsebara energikällor så går det inte. Så har det varit i Sverige sedan 1980.

Efter att hört på de centerpartistiska företrädarnas krumbuktande om att Tysklands inriktning enbart kommer att skapa problem så inser jag att det var längesedan Centerpartiet kunde kallas för ett grönt parti. Svensk borgerlighet lovsjunger kärnkraften ända in i helvetet.

Kärnkraft är en klimat- och miljöbov och kom ihåg att Östersjön är ett av de mest radioaktiva haven som finns.

Andra som skriver om Tyskland och kärnkraft är DN, GP, Greenpeace, Röda Berget, Johan Westerholm och Gunnar Hökmark bland många, många fler.

1 kommentar:

Lantzelot sa...

Kärnkraft är en klimat- och miljöbov och kom ihåg att Östersjön är ett av de mest radioaktiva haven som finns.

Hej Tomas,
Vill du vara så vänlig att utveckla påståendena i denna mening?