onsdag 25 maj 2011


Borås Tidnings ledare skriver i dag att det blir ett minoritetsstyre i Västra Götalands regionen. Olyckskorparna kraxar på ledarplats. Men situationen är som för Alliansen på nationell nivå. Det minoritetsstyret har inte BT:s ledarskribent så värst ont av.

Jag tycker inte att det är så konstigt att Gert- Inge Andersson väljer ett minoritetsstyre nu när Jonas Andersson (Fp) har tackat nej till samarbete. Likt en ”prinsessan på ärten” klagar han på ett arrogant förhållningssätt främst från Mp. Sanningen ligger nog i att han troligen inte blev erbjuden ordförandeskapet i HSU (min spekulation).

Det är, trots vad BT skriver, rimligt att tolka valresultatet på så sätt att väljarna har valt en rödgrön regering istället för en borgerlig för VGR. Trots allt gick både Fp och M kraftigt tillbaka jämfört med valresultatet från det ogiltiga valet 2011. Det kommer inte att bli lätt att regera i en minoritet och en del nederlag får man acceptera. Det är upp till alliansen att inte släppa fram SD vilket innebär att de behöver lägga fram separata budgetförslag. Som den överenskommelse som finns på nationell nivå. Som de grönröda har gått med på.

Den borgerliga alliansen i VGR har stört sig över den ideologiska valkampanj som Socialdemokraterna förde under valet. De har menat att det är skrämselpropaganda att informera väljarna om den privatisering av vårdapparaten som har skett i det moderatstyrda Stockholms län. De menar att så skulle aldrig ske i Västra Götaland.

Med förlov sagt. Den indignation som framför allt M och Fp visar upp är bara trams.


Inget konstigt att den forna riksdagsledamoten Anne-Marie Ekström skriver i sin blogg ungefär vad BT:s ledarskribent skriver.

Inga kommentarer: