torsdag 29 maj 2008

Irakkonferans, Jämställdhet och Kundval.

I dag får Sverige besök från en rad olika länder, bl.a utrikesministern i USA Condolezza Rice, FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon och en rad dignitärer. Det är Iraq Compact Annual Review Conference (ICI) om återuppbyggnaden av Irak och om att få ett krigshärjat land på rätt köl.
Jag inser att det är viktigt att hjälpa Irak men jag anser också att det är landet som folkrättsvidrigt invaderade Irak som ska bygga upp det igen. Inte minst i viljan att ta emot flyktingar från Irak är USA pinsamt.
Bush inspekterar toaletter.


Av de borgerliga partierna var det enbart centerpartiet som tog avstånd från USA:s invasion av Irak vilket hedrar dem.


Claes Borgström skriver i en debattartikel i DN om Carl Bildt´s brister. Organisationen Kvinna till kvinna har genom sin generalsekreterare Lena Ag redovisat att Carl Bildt fullständigt struntar i FN - resolution 1325 och den verklighet som resolutionen utgår från om kvinnors ställning i ett freds- och säkerhetsperspektiv. Och det är rätt. Carl Bildt pratar inte, skriver inte om kvinnor. När han är i konfliktområden träffar han inga representanter från kvinnoorganisationer. Han träffar enbart män. Till Irakkonferensen är inte några kvinnoorganisationer inbjudna. Han är en patriark som dessutom mobbar sin underställda personal.


I Borås Tidning finns att läsa om att kundval ska utredas inom Borås äldreomsorg. En grupp ska tillsättas med bl.a Karl-Gustav Drottz (Kd) samt Lena Palmén (s). Karl - Gustav säger till BT att "blir vi inte överens så genomför vi förslaget ändå". Ytterligare ett gisslandsdrama alltså!


Kundval innebär i enkelhet att äldreomsorgen i Borås skall kommersialiseras.

Inga kommentarer: