söndag 3 augusti 2008

Sjukskrivningar, presidentkampanj och mera.


Omkring 20 000 sjukskrivna kommer att betraktas som för friska för sjukpenning och för sjuka för ett arbete. De kommer att förlora sin sjukpenning visar en färsk undersökning från Försäkringskassan. Den moderatstyrda regeringen har drivit igenom ett systemskifte som kommer att slå ut människor vilket kommer att skapa ett socialbidragsberoende utan att presenterat åtgärder och en plan för dessa personer. Det är ett vidrigt cyniskt spel från socialförsäkringsministern. Christina Husmark-Pehrsson låter meddela att ingen skall tvingas söka socialbidrag i Sverige. Jag säger att i det nya Sverige är medmänsklighet satt på undantag.
Från USA visar det sig att republikanerna med John McCain börjar bli panikslagna, liksom i tidigare presidentkampanjer, och börjat fulspelet mot demokraternas man Barack Obama.

Man kan också läsa, upp och nervända världen, att moderaterna i Stockholm kan tänka sig att förstatliga Arlandabanan. Just den banan som är Mats Odells hitintills sämsta affär på skattebetalarnas bekostnad.


I morgon avgörs Sydafrikas framtid genom att ANC:s partiledare Jakob Zuma ställs inför rätta.
Andra som skriver om samma är Roger Jönsson och Every kind of people.

Inga kommentarer: