tisdag 19 augusti 2008

Littorin för feg?

Arbetsmarknadsdepartementet kallar till pressträff.
De säger i sitt pressmeddelande att "Två år efter regeringsskiftet har mycket hänt på arbetsmarknaden och inom arbetsmarknadspolitiken. Nystartsjobben, instegsjobben, en reformerad a-kassa samt bättre möjligheter för företagare att anställa har inneburit att utanförskapet i Sverige har minskat med ungefär 160 000 personer sedan regeringen tillträdde".

Det vore bra om de kunde berätta att utanförskapet, enligt moderat version, var som högst 1993.

Nu ökar arbetslösheten i Sverige igen och inflationen är den högsta sedan den borgerliga regeringen förra gången styrde sverige. Vi vet också vad den moderatstyrda regeringen menar med utanförskap. Folk som är förkylda i några dagar, gör lumpen, är föräldralediga från sitt jobb i ett par veckor, studerar eller egentligen gör något fullständigt normalt som hör livet till men håller en borta från en arbetsplats minsta lilla är del av utanförskapet. Om man däremot hålls borta från jobbet på grund av en fånig reform kristdemokraterna hittat på, då räknas det inte. Fullkomligt idiotiskt.

Verkligheten är svår att förklara för moderaterna och det är säkert därför som arbetsmarknadsminister Littorin väljer att hålla sig borta och låter en politisk sekreterare hålla i mötet.

Statssekreterare Eva Uddén Sonnegård kommer att redogöra för det aktuella arbetsmarknadsläget utifrån den senaste statistiken, skriver man.

Inga kommentarer: