söndag 23 augusti 2009

Moderaterna visar sitt verkliga ansikte - besatta av skattesänkningar


Fredrik Reinfeldt viftade med håven vid gårdagens politiska sensommartal i Waxholm. Där han utlovar ytterligare ett jobbskatteavdrag. Skatteavdrag som ska motivera arbetslösa människor att söka jobb. Jobb som inte finns!


Jag frågar mig hur pass smart det är att låna till skattesänkningar. Reformer ska Reinfeldt betala med pengar som han tror kommer att finnas. Jag har varit med om sådan politik förut – då kallade moderaterna det för ”dynamiska effekter”. Det fungerade inte i början av 90-talet och risken är uppenbar att det inte fungerar nu heller.Istället ger de oss i arv stora budgetunderskott som måste betalas med högra skatter och sämre välfärd.

Den tidigare moderatledaren Bo Lundgren anklagades ofta för att vara enkelspårig om skattesänkningarna. Skattesänkningar var medlet mot allt illa som skedde i Sverige då. Men i jmf med Lundgren är Reinfeldt besatt av skattesänkningar.
Eftersom partiledaren nu i sitt linjetal tar upp skattesänkningarna tror jag att de andra partierna i alliansen har fått ge sig. Göran Hägglund förlorar alla sina strider.
Andra som skriver om moderaternas skattesänkningar är bl a Peter Andersson och Jan Andersson.

Inga kommentarer: