söndag 23 augusti 2009

Nazianstrukna Sverigedemokraterna


GP presenterar idag en opinionsundersökning där det visar sig, hör och häpna, att det nationalromantiska partiet Sverigedemokraterna har sitt tredje starkaste fäste i Göteborg. Vart försvann den ”goe Göteborgaren”. Göteborg som kallas ”lilla London” just pga. sina internationella kontakter.
Mätningen visar också att Piratpartiet inte kan rida på sina EU-valsframgångar. De har lång väg kvar till riksdagen.


SD bildades 1988 ur organisationen Bevara Sverige Svenskt i ett försök att ge den svenska gatunazismen ett snyggare ansikte. Här samlades skinnskallar, gamla nazister från 1930-talet och folk som slagits i Nazitysklands armé – även på ledande poster. Långt in på 90-talet var man i allt väsentligt en nazianstruken sekt och många medlemmar var dubbelorganiserade i öppet nazistiska grupper. Under slagord som ”Utrota svartskallarna” och ”judejävlar” organiserade man demonstrationer. Flera medlemmar dömdes för hets mot folkgrupp och överfall på invandrare och vänsteraktivister.

Om olyckan är framme kan Sverigedemokraterna bli det första parti någonsin med rötter i nazismen som tar plats i riksdagen 2010.

Eftersom Sd enligt opinionsundersökningar kan komma in i riksdagen är det viktig väljarinformation om partierna kan tänka sig att samarbeta med dem för att få regeringsinnehav. Else-Marie Lindgren (Kd) samt Jan Ericson (M) är otroligt vaga i svar om de kan tänka sig att samarbeta. Claes Västerteg ska ha kredit av att vara tydlig om samarbete.

Vi inom Socialdemokraterna kommer aldrig att samarbeta med ett nazistanstruket, främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känner du till S historik om rasbiologi?

Skall man vara ärlig så...

Anonym sa...

Det finns inget parti som har en så mörk historia som sossarna. Det finns ingen politiker som är så patetisk som Sahlin. Jag är jätteglad att Sd ökar i oppinionsundersökningarna och många med mig!

Anonym sa...

Under andra världskriget så var både S, M och C mer eller mindre nazisympatisörer. V var stalinsympatisörer och Fp var väl egentligen det enda partiet som aktivt tog ställning mot både nazismen och stalinismen.
MP och KD fanns ju inte då, så deras mörka förflytna är väl militant djurrättsaktivism och intolerant "kristen" agenda á la republikanerna.
SD har ett otrevligt förflyttet och är knappast så trevliga idag heller. Men det är ju inte bara dem som inte tycker att utlänningar är välkomna i Sverige. Någon som kommer ihåg "Go Home"-kampanjen från LO i Vaxholm riktad mot baltiska arbetare. Snacka om socialisk solidaritet. Inte för att jag gillar Marx och hans påhitt men tror knappast han hade blivit speciellt imponerad.