fredag 19 augusti 2011

En galning kan bli president i USA!


Dagens ledare i Borås Tidning handlar bland annat om vad ledarskribenten, Daniel Persson, tycker är värst med Michele Bachman.Hon vann häromdagen en låtsas omröstning om vilken som är republikanernas kandidat till motståndare mot Barack Obama.

Daniel ser hennes uttalade tro på kreationism som det stora problemet. Jag kan se några till - förutom det uppenbara att hon är ultrareaktionär.

Michelle Bachmann har seglat upp som Tea Party rörelsens okrönta drottning vid sidan av Sarah Palin. Namnet har de tagit efter det party som kolonisatörerna i östra USA tog när de gjorde uppror mot den brittiska regering - Boston tea party. De består av ett antal mycker reaktionära republikaner som tycker att skatter är för höga och enas i sitt hat mot democrater och främst Barack Obama. Ord som konservatism och kristna värderingar är ledord för dem.

Åter till vad jag inte gillar med Michelle Bachmann.

Hon är emot skattefinansierad sjukvård, hon hatar homosexuella, hon är abortmotståndare och numera skyller hon renässansen för vad hon kallar det stora västerländska sammanbrottet, då människan sattes i konstens och filosofins centrum på bekostnad av medeltidens rättmätiga gudsfruktan. I det sammanhanget är hon en fanatisk lärjunge av Francis A Schaeffer.

Vidare tror hon inte på klimatförändring men hon tror att USA kan fortsätta som vanligt. Hon tror också att hon personligen är utvald av gud.

Dessutom har hon ingen aaaning om när Elvis Presly är född(8/1 1935 - 16/8 1977).Ett potpurri av hennes galenskaper:Erik Wiklund driver en blogg om republikanerna som är intressant att ta del av.
Även Whinar skriver om henne.

Inga kommentarer: