måndag 8 augusti 2011

Enfaldigt att inte välja mångfald!


Enfalden är det största hotet mot Sveriges utveckling och Sverigedemokraterna är i sin förlängning ett hot mot demokratin!

Sverigedemokraterna driver tesen/myten att Sverige håller på att bli ett "multikulturellt" samhälle. Denna multikulturism är det stora hotet mot Sverige och Europa menar de - med samma argumentation och retorik som massmördaren och högerextremisten Breivik. Med multikulturellt menar SD troligen idén att grupper av individer med olika etnicitet, kultur och språk kan leva sida vid sida i ett demokratiskt samhälle, utan krav på anpassning till en majoritetskultur.Dvs att de olika kulturerna kan behålla sina särdrag oavsett svenska lagar.

Låt dig inte luras av detta främlingsfientliga, islamafobiska parti vars retorik triggar extremhögerns våldsamheter och svansen av hat. Att hävda att en enskild muslim är ond för att han/hon är muslim eller att alla muslimer är onda utgör definitionsmässigt ”hets mot folkgrupp” och är därmed olagligt enligt Sveriges och många andra länders lagstiftning. Det är vad Sverigedemokraterna, Dansk folkeparti, Fremskrittspartiet och Geert Wilders frihetsparti i Holland med många fler i Europa huvudsakligen ägnar sig åt och vad som gör dem alla till så ytterligt osmakliga politiska fenomen.

Jag menar att det inte finns något multikulturell modell i Sverige i det avseende som sverigedemokraterna menar. Sverige är ett mångkulturella samhället där varje människa får vara den man är. Man får tillhöra vilken religion man vill, man får använda sina egna traditioner och seder och får helt enkelt välja själv hur man vill leva sitt liv. Men man får inte bryta mot svensk lagstiftning. Det gemensamma skulle vara lagstiftning som reglerar vad man får och inte får göra. Detta är bra.

Ett mångkulturellt samhälle bygger på att vi värnar yttrandefrihet, religionsfrihet, föreningsfrihet - alla de rättigheter som är en del av vår kultur. Den som inte kan acceptera ett mångkulturellt samhälle kommer i förlängningen inte heller att acceptera föreningsfrihet eller friheten för människor att fritt få välja sin politiska uppfattning.

Just därför är SD i sin förlängning ett hot mot demokratin.

Erik Laakso har också skrivit om mångkultur. Björn Andersson resonerar kring begreppet.
Göran Rosenberg har åsikter liksom Borås Tidnings ledarskribent Johan Söderström. På Johans artikeln har fullmäktigeledamoten i Borås, Fredrich Legnemark, tyckt till.

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Sverigedemokraterna är i sin förlängning ett hot mot demokratin!"

Nu får du väl sluta och svamla..SD är väl det enda partiet som följer demokratins spelregler, övriga utövar nån sorts skendemokrati...sjuklövern gör allt för att mobba,ljuga,undanhålla fakta om MENA-invandringen....lika dant med media...som bara ljuger och mörkar om allt som rör MENA-invandrares brottslighet etc...

Tomas Gustafson sa...

Läs vad jag skriver. För övrigt följde Nazisterna i Tyskland även de demokratins spelregler. Men hur blev det sedan efter att partiet hade kommit in i parlamentet?

Du har alltså ingenting emot invandrare från Norden eller EU länderna?

Anonym sa...

Jag tänker på S historia om avlyssning av sina fiender på vänsterkanten, IB, medverkan i rasbiologisk forskning, tvångssterilisering etc.
Jag tänker på flertal sossar
som fuskat med valsedlar lokalt.

Jag håller med om att SD har en del att svara för men det finns en dubbelmoral i ditt agerande.

Tomas Gustafson sa...

Men allvarligt talat. Vad är det med er. Inte tror du att vi ska sluta med att ifrågasätta SD genom att dra upp rasbiologitankarna från 20 och 30-talet. Inte har jag dragit upp era nazistiska rötter eller att så vådligt många förtroendemän från SD har kriminell bakgrund. Håll dig till diskussionen om utifall SD är ett hot mot demokratin eller inte. Och ta dig tid att läsa vad jag har skrivit och tänk till om det istället.

Anonym sa...

I så fall var Sverige ett enfaldigt samhälle i tusentals år fram till 1980. Det kanske var den enfalden som tvingade oss att välja mångfalden? Att påstå att ett demokratiskt valt parti är ett hot mot demokratin är samma sak som att påstå att fria val är ett hot mot demokratin.

Att Sverige håller på att bli ett multikulturellt samhälle är ingen myt - det är t o m inskrivet i vår grundlag! Det emfaseras också i det socialdemokratiska partiprogrammet; så om du anser att det är en myt bör du nog söka dig ifrån socialdemokratin.

Religionsfrihet hade vi för övrigt långt inna mångkulturen. Du säger:
"Att hävda att en enskild muslim är ond för att han/hon är muslim eller att alla muslimer är onda utgör definitionsmässigt ”hets mot folkgrupp” och är därmed olagligt enligt Sveriges och många andra länders lagstiftning". I så fall är det även ett brott att påstå att en sverigedemokrat är ond för att han/hon är sverigedemokrat!

Hela ditt resonemang haltar betänkligt!

Tomas Gustafson sa...

Du måste hålla isär begreppen multikulturell och mångkulturell.
Eller vad lägger du som sverigedemokrat i begreppet multikulturell?
Har du ett namn, förresten?

Anonym sa...

Jag heter Jan och är inte sverigedemokrat. Prefixet multi- betyder just mång-, således är mång- och multikultur samma sak. För övrigt har vi inte valt mångkultur: det har påförts oss uppifrån.