torsdag 25 oktober 2007

Intensägande riksdagsmän

I BT idag den 25 oktober har Anita Brodén (Fp) riksdagsledamot från Norra Älvsborg en insändare som handlar om sambanden mellan miljö, klimat och fred.


Kan någon uppmärksam läsare berätta om han/hon någonsin sett en insändare som slår in öppna dörrar på ett mer iögonfallande sätt. Javistt hör dessa frågor ihop och visst är FN viktig men den bör repareras. Det kanske hon inte har någon åsikt om.


Denna Anita Brodén figurerar även i en annan debattartikel i samma tidning. Där ansluter hon till de borgerliga riksdagsmännen från Sjuhärad. Förmodligen vill Brodén tillhöra denna valkrets eftersom Sollebrunn ligger såpass nära.


I debatten säger de att:

"Phia Andersson och hennes medskribenter anser att det är nödvändigt att satsa mer på arbetsmarknadsutbildning, i syfte att ge långtidsarbetslösa ett jobb, men i en rådande högkonjunktur skall man inte låsa in människor i olika former av utbildningar".


Troligen menar de moderatledda riksdagsmännen att det är bättre att låsa in människor i långtidsarbetslöshet än att ge dem utbildning till arbete som ger dem jobb.

Inga kommentarer: