tisdag 16 oktober 2007

Stockholms bypolitiker

I går avgordes vilken stad som fick inomhus-EM i friidrott 2011.De enda kvarvarande delegaterna är Göteborg och Paris och finalfajten ägde rum i Valletta på Malta.De båda städerna ska först göra var sina 20-minuters presentationer och sedan går europeiska friidrottsförbundets styrelse in i ett sammanträdesrum och funderar. Paris fick evenemanget men Göteborg fick istället EM i friidrott 2013, trots att den svenska regeringen valt att inte delta. I den svenska delegationen fanns bland andra svenska friidrottsförbundets ordförande Yngve Andersson, Göteborgs ”borgmästare” Jörgen Linder, Göteborg & Co:s chef Claes Bjerkne och friidrottarna Johan Wissman och Jessica Samuelsson.



Idrottsministern Lena Adelshn - Liljeroth tackade nej pga att hon hade mycket viktigare saker att tänka på. Statsministern ombads att medverka med ett inslag i en kampanjfilm men tackade nej av principiella skäl. I den borgerliga regeringsförklaringen sa Reinfeldt att " Sverige ska aktivt verka för att få fler stora internationella idrottsevenemang till vårt land". Han glömde att säga att vårt land betyder Stockholm. För det är så det fungerar för regeringens bypolitiker - allt utanför Stockholm är ointressant.

Men idrottsministern saknar all form av bollkänsla. Det var en träffsäker mening från GT ledarskribent. Hon saknar dessutom känsla för kultur.



Sveriges nationalarena ligger i Stockholm och den har man valt att döpa till Swedbank Arena! Man tar sig för pannan.



Sören Holmberg anger i dagens tidningar, som vanligt träffsäkert, att det är rökt för regeringen.

Inga kommentarer: