måndag 22 oktober 2007

Svensk osäkerhetspolitik med moderaterna.

Oseriös försvarsbudget (s) skriver den nye försvarsministern och den evigt tyckande ekonomiske talesmannen Ulf Sjösten i BT i söndags utan att säga ett ord om att deras försvarsbudget fick en moderat försvarsminister att avgå i vredesmod.
Faktum är att det verkar som att Fredrik Reinfeldt går ifrån den blocköverskridande överenskommelse som en majoritet av partierna gjorde för fem år sedan.

Mona Sahlin säger i en debattartikel i DN den 16 september:

"Det som också oroar är den dolda agenda som kan anas bakom statsministerns agerande. Det förefaller vara en kombination av tillhöftade besparingar inom försvaret, i syfte att få ihop finansiering till skattesänkningar, och en mer långsiktig strategi att förändra vår säkerhetspolitiska inriktning som driver Fredrik Reinfeldt. De senaste dagarna har vi kunnat höra hur statsministern utan någon som helst förankring över blockgränserna i praktiken förskjutit innehållet i Sveriges säkerhetspolitik bort från alliansfriheten, och att Sverige inte längre är i behov av någon försvarsindustri".

Den moderatledda regeringens agerande på säkerhetspolitikens område inger i många fall stor oro. Och om säkerhetspolitiken får inte råda några oklarheter.

Det är ju så att den moderatledda regeringens budget minskar på försvarsbudgeten och det kan moderaterna inte försvara ens för sina egna och därför är de så tysta som möjligt om den och skriver om vår budget och vår förmåga att regera istället.

Men de behöver inte vara oroliga. Vår målsättning är att vinna valet 2010 och att inte behöva vara beroende av andra.

Inga kommentarer: