fredag 18 september 2009

Vanligt folk?

Jag tror att Göran Hägglund i sin panik över dåliga siffror är osedvanligt fel ute. I DN debatt skriver han om KD att de är ett parti för vanliga människor.
Vem vill vara vanlig. Alla vill väl vara unika.
Det är vanligt att kvinnor misshandlas. Det är vanligt att homosexuella förföljs. Är det den vanligheten som Hägglund menar.
Hägglund plankar samtidigt Nydemokraternas paroll från början av 90-talet då Harriet Colliander i en debatt om invandrings- och flyktingpolitik sa att hon kom just från ”verklighetens folk”. Hon hade som hon sa ”örat mot marken”. Är det så Göran Hägglund tänker? Varför tar han till sig Nydemokraters och Sverigedemokraternas unkna ordval? Nu fattas bara att han säger att han förlitar sig på "sunt förnuft" och att "det vet väl alla".

Vi kan nu läsa att den alldeles "vanliga Anna Anka" är välkommen som medlem i KD enligt KD:s partisekreterare Lennart Sjögren.

När brydde sig senast Hägglund om de vanliga människor som är arbetslösa, sjuka eller är pensionärer. Hur vanligt är det med femtiotals idealet idag.

Men problemet för Hägglund är att hans parti tillhör etablissemanget. Han säger till oss vad vanligt folk ska tycka och tänka. Hägglund och Kristdemokraterna är helt enkelt inte trovärdigt!

Andra som skriver är:Peter Andersson, Jonas Morian och Thomas Hartman.

Inga kommentarer: