måndag 21 september 2009

Antiklimatmöte


Dansk Folkeparti som ingår som den danska regeringens stödparti skall parallellt med klimattoppmötet i Köpenhamn i december arrangera ett alternativt antiklimatmöte för klimatskeptiker.

Det är helt synonymt med detta skogstokiga populistiska parti att alltid inta en motsatt ståndpunkt - kännetecken för populism.
Det är ett systerparti till Sverigedemokraterna som liksom SD anser att det var bättre förr då det inte fanns något klimatproblem.

1 kommentar:

Magnus sa...

iaktagaren: "att alltid inta en motsatt ståndpunkt - kännetecken för populism".

Jag måste få invända.

Det är faktiskt tvärtom. Populisten försäker ju att vädjar till den breda massan -- och vem tror du att de som talar om klimatkatastrofer (där faktiskt vetenskapliga bevis för att CO2 kraftigt ökar temperatur inte finns) vädjar till? Det är för att populisten vädjar till den breda massan som denne lyckas, dvs inte upptäcks förrän det är för sent.

Jag ser förresten att din enda invändning är att man inte antar en ståndpunkt som alla andra har -- dvs den breda massan. Det är egentligen du som är populistisk, men du är även odemokratisk där du förlöjligar att några för att de har en ståndpunkt.