torsdag 10 september 2009

Reservationslön - hur låg lön kan DU acceptera?

Expressen lanserar vad man tror är en nyhet. Men för den som följt den borgerliga regeringens politik är det ingen hemlighet att deras mål hela tiden varit att sänka de lägsta lönerna. Moderaterna förklarar själva att jobbskatteavdraget förbättrar lönebildningen, förstärker outsider och sänker reservationslönen. Reservationslön är den lägsta lön som någon är villig att arbeta för.

Notera också att denna information om det ekonomiska läget gjorde den moderatstyrda regeringen den 27 augusti och nu två veckor senare har de hur mycket pengar som helst till reformer.


Här kan du se moderaternas power point presentation:

5 kommentarer:

Tobias sa...

Det har sager ju ingenting annat an att folk har mer att spendera och att dom kanner att dom kan acceptera en mindre bruttolon som absolut inte har nagot med vad man far i handen.

Reservationslonen ar det lagsta som man ar villig att acceptera. Notera att det ar ur arbetstagarens perspektiv. Jobbavdraget innebar att det ar billigare att anstalla for foretagen, och skattesankningar att man som arbetstagare far mer pengar i planboken.

Sa deras ondskefulla plan ar att folk blir mer nojda over vad dom har i planboken. Vilka svin!!! ;)

Hur mycket korkade artiklar som inte sager nagot om nagot ar du villig att acceptera?

Tobias sa...

Reservationslonerna galler val for ovrigt socialdemokratiska parlamentariker som tar varje chans att hoja sin laga lon sa dom kan leva pa sina sma loner pa 50 000 i manaden. For att inte tala om hur lite dom jobbar nar dom far sin pension efterat.

Jag skulle vara lycklig om jag kunde accepterat min senaste minimilon nar jag bodde i Storbritannien.

Det blir en rost pa alliansen igen...

Niklas Starow sa...

@Tobias

Lägg ihop detta med försämring av LAS, försämringar i A-kassan och sjukförsäkringen så kommer detta sammantaget att tvinga folk att ta jobb för oskäliga löner.
Detta för att företagen också kommer att kunna sparka (eller hota med) personer med fler tjänsteår och högre lön.

Där har du Reservationslönen.

Det räcker med att ha kunskap nog att lägga ihop 1 och 1 för att se vad det kommer att leda till i förlängningen.


Vad gäller ditt andra inlägg så är det bortanför dumhet.

Du vet om att Alliansen har suttit vid makten i 3 år eler?
Vilket gör att de senaste ökningarna av lön och egen pension har beslutats av?

Kan du gissa?

Tobias sa...

Nu ar du ganska korkad. Du pekar inte pa vilka forandringar som gjorts.

Du kanske inte forstar hur Sverige funkar med kollektivavtal heller. Det gar inte att sanka lonerna hur som helst som sossarna skrammer med for att man har starka fack.

Forsamringarna i a-kassan har lett till att folk soker jobb och langtidsarbetslosheten har minskat.

Jag har kollat pa hela presentationen och snarare pekar det mot att det ska bli lattare att komma in pa arbetsmarknaden. Vilket ar hopplost i Sverige idag som ung. Vilket jag tyvarr har erfarenhet av.

Det finns en orsak till att vissa manniskor har hogre lon och det kallas erfarenhet, att du tror att varlden faller samman for att det ar hogerregering ar idiotiskt.

Demonisering av sina politiska motstandare ar nagot som diktaturregimer och amerikanska republikaner har gemensamt.

Jag har nog kommit ihag att sossarna hojt sina egna loner gang pa gang. Att hogern har gjort det en gang ar val inget isf. Det hade jag missat. (Tyvarr ar inte jag allvetande som du tycks tro)

Jag vill daremot fraga dig varfor det kostar mellan 150-250 kronor mer att ha A-kassa och att vara medlem i LO an i TCO-s fackforeningar?

LO pumpar ut skramselpropaganda pa samma satt som Bush gjorde i post 9/11. Som Hitler gjorde om judarna. Den attityden och den propagandan tanker jag inte belona socialnazisterna.

Sen ar din totala rattighet att tycka att jag ar dum i huvudet. Asikten ar daremot omsesidig.

Tomas Gustafson sa...

Reservationslöner innebär att lågavlönade är tvungna att ta flera arbeten för att överhuvudtaget kunna överleva.
I och med att den moderatstyrda regeringen har höjt avgiften till A-kassan så har ganska många hoppat av medlemskapet i Facket vilket innebär att facket blir svagare. Är du med i facket, Tobias? Att TCO generellt har lägre fackavgift än LO beror på att regeringen sparkar på de svagaste grupperna.

Att Tobias verkar drivas av ett hat mot sossar är ju uppenbart men även han kommer att med åren få erfarenhet. Och därmed veta mer om vad han pratar om.