måndag 14 september 2009

Rösta inte in islamofober!


Borås fullmäktiges islamofob William Petzäll har i en debattartikel som är införd i dagens Borås tidning talat till oss.


Petzäll skriver häpnadsväckande saker som att Svenska Kyrkan och Islam har samma ställning. Det där hittar han bara på, tro honom inte. Sex och enhalv miljoner människor är medlemmar i Svenska Kyrkan. När han skriver att politiker bara nyttjar Svenska Kyrkan som en plattform för sina särintressen, så talar han i egen sak. Sverigedemokraterna nyttjar religionen och Svenska Kyrkan för sina särintressen. Nämligen att skapa en plattform för att få mandat i riksdagsvalet. Han gör till och med ett stort spel av att Kyrkan har deltagit i HBT-festivaler och att de har samverkat med kulturföreningar. Att kyrkan samverkar med grupper som inte bekänner sig till kristendom är väl bara naturligt och bra. Kyrkan är en del av samhället men inte det samhället som fanns på femtiotalet.
Petzäll säger sig vara för den öppna folkkyrkan på samma gång som han bekänner sig till ett främlingshat och rasismideologi som är helt främmande för den kristna läran.

Sverigedemokraterna skriver i sitt kyrkopolitiska manifest att de går till val på att sätta munkavle på anställda i kyrkan. Jag tycker att prästen har en profetisk uppgift att göra samhället uppmärksam på de missförhållanden som kan finnas, kritisera de politiska systemens avigsidor och visa på solidaritetens och kärlekens kraft mellan människor.

SD är emot samkönat äktenskap, de är emot kvinnliga präster, de är emot månggifte( vilka är inte det?). De är så urbota infantila att de påstår att främmande religioner utbreder sig så katastrofalt att kyrkan måste satsa på inhemsk mission. Annars kommer vi förmodligen att vara helt förtappade om några år.
Svenska Kyrkan får inte heller, enligt SD, umgås med människor som har en politisk åskådning som kommunism eller anarkism. Undrar om det är ok med socialister. Kyrkan skall också inta en pro-israelisk inställning. Detta ska förmodligen kyrkomötet bestämma i höst om Sverigedemokraterna får bestämma.

Avslutningsvis kan nämnas att SD har lyckats rekrytera en präst till sitt parti. Han heter Axel W Karlsson och är präst i Svenska Kyrkan. Han driver sakfrågan att kyrkan inte ska vara en plattform för särintressen. Med särintressen menar karln invandring, homosexualitet, feminism och klimatfrågor. Man tar sig för pannan.
Om SD program blir verklighet får han faktiskt hålla käften. Då skulle han inte få uttrycka sina åsikter. Men det kanske bara är de ”rätta” åsikterna som får sägas i Sverigedemokraternas värld.

Nej, för Guds skull – ge dem inte mandat att bestämma i Svenska Kyrkan.


Andra som skriver om Sverigedemokrater och kyrkovalet är:
2 kommentarer:

Anne-Marie Ekström sa...

Tomas. Jag håller med dig helt och hållet. Inte så vanligt va? Jag har skrivit om detta tidigare på min blogg. Och tack för att du håller ordning på almanackan åt mig. Det vore ju inte bra om mina väljare kom en dag för sent.

Anonym sa...

"Rösta inte in islamofober!"

Rösta inte heller in islam-kramare som är 100 % aningslösa.

/En "otrogen" kristen.