tisdag 22 september 2009

Dumsnål borgerlig regering.


Den moderatstyrda regeringen med Borg i spetsen utropar att pensionärerna får så generös skattelättnad i budgeten. Hur är det med den saken egentligen?

Skatten sänks visserligen med 80-210 kronor i månaden och det är inte de pensionärer som mest behöver sänkningen som får mest om läsaren av den här bloggen förstår vad jag menar. Men det kvittar. Höjningen kommer inte att märkas eftersom alla pensionsbelopp räknas ned nästa år på grund av lågkonjunkturen. Det blir tyvärr minus i plånboken istället för ett plus.

Den blygsamma sänkningen av pensionen kommer att kosta 3,5 miljarder kronor. Men vi som arbetar får skattesänkningar med 10 miljarder kronor. Allt med lånade pengar. Vem ska betala det?


Att sedan regeringen enbart är dumsnål när det gäller kulturen förstärker enbart bilden. T.ex när de tar bort konstnärslönen och ersätter det med tidsbegränsade stipendiat så sparar man inte mer än vad regeringen betalar ut för ett kungligt bröllop nästa år. Men regeringen anser väl inte att konstnärskap är ett riktigt arbete och passar inte en regeringen som enbart kan stava till arbetslinjen.
Men vad mer kan man vänta sig av en regeringen som innehåller ”åsiktstalibanen” Göran Hägglund - en värdig representant för det ”vanliga folket”.
Andra som bloggar är bl.a Mårten Ström,

Inga kommentarer: