tisdag 20 juli 2010

Att ha en ”nanny” är den nya coola grejen.
Från 1/7 2009 till 30/6 2010 har 647 935 personer köpt rottjänster och 238 583 köpt hushållstjänster. Skatteverket har betalt ut 9,4 miljarder kronor för Rot till 55 367 företag och 900 miljoner till 11 398 företag för Rut.

Flest utnyttjar Rut i Danderyd dock är det 91,6 % även i Danderyd som får bidra till de allra rikaste ”livspussel”.

- Att ha en ”nanny” är den nya coola grejen hävdar Christoffer Bylock, en 34 årig vd på Messamigos Nanny Service.
Barnflickorna får även följa med utomlands för att ”livspusslet” skall stämma. Fasiken inte ens på semester har dessa människor tid att umgås med sina barn.

Denna överklasshjälp som Rut innebär kostar ca 90 000 till 130 000 kronor per arbetstillfälle. Enligt sammanställningen ovan skulle det med de avdrag som anges ca 4700 personer vara anställde på heltid. Det är naturligt att företagen tar ut viss vinst, låt oss säga 20 procent. Jag har räknat på 18 000 kronor/månad för heltid plus sociala avgifter. Det är ju vita jobb gubevars.
Läs om familjen på Östermalm som gladeligen skulle betala svart om subventionen inte fanns.
Subventionen är fortfarande en förlust för staten. Det vore mycket bättre att använda pengarna till att utveckla välfärden i kommunerna. Kom ihåg att kommunerna gjort sig av med 25 000 personer inom välfärden.

Folk som har råd att betala vitt och avtalsenliga löner låter meddela att om subventionen tas bort kommer de att åter vara kriminella och betala svart för tjänsten.Ska vi verkligen via subventioner hålla kriminalitet under armarna och om det är så kan vi någonsin sluta att göra det. Borde vi inte gemensamt bekämpa kriminaliteten istället.
Andra som skriver om orättvisorna med överklassubventionen är Lasses blogg och Arena.

4 kommentarer:

Tomas Andersson sa...

"Barnflickorna får även följa med utomlands för att ”livspusslet” skall stämma. Fasiken inte ens på semester har dessa människor tid att umgås med sina barn."

Har du hört talas om att jobba utomlands?

Wonder Warthog sa...

Jobbar man utomlands en längre tid har man väl hellre en billig Au Pair! I alla fall om man är så sniken som Danderydsborna.

Anonym sa...

Tycker att det är så absurt med folk som hotar med att betala svart ifall de inte får detta subventionerat från staten. Känns lite som att säga
-"Om inte staten ger mig 50 % för den har chokladkakan i affären så är jag tvungen att stjäla den istället" Det vittnar om vilken moral dessa människor har. De vill bara komma undan så billigt som möjligt, på andras bekostnad. Att vara barnflicka är SLITIGT och ger uselt betalt.

Daniel sa...

Ja gud bevare att kärringar blattar och snorungar får jobb.

Bättre att de lunkar hemma i någon betongbunker i Angered på bidrag.

Och GUD bevare att bidra till att lösa livspussel för heltidsarbetande föräldrar, att leva i ett välfärdsland är ju bara en rättighet för LO medlemmar som röstar på Sossarna.

Fan att kärringen inte kan stanna hemma och städa och ta hand om ungarna istället för att jobba.
Farsan har ju säkert råd på sitt högavlönade jobb.

Att studenter skulle behöva extraknäck, invandrare och lågutbildade kvinnor en fot in på arbetsmarknaden är ju bara skitsnack.


Bidrag åt alla! Länge leve miljonprojekten!