torsdag 1 juli 2010

Monopoltidningar - viktiga verktyg för alliansen i valet


Borås Tidning som är en monopoltidning för Moderaterna i Borås drar, inför valet, ned på debatt - och insändaresidorna i tidningen. Debattsidorna ersätts med ett korsord. Samma tydliga sätt att strypa debatten har jag inte noterat i andra tidningar. Men har man monopol så har man.
Tyvärr innebär det att den debattartikel som jag skickat in till tidningen om privatiseringen av bilprovningen och konsekvenserna av det - inte kom med idag. Debattartikeln är ju färskvara och därför inte aktuell någon annan dag.


Nu publicerar jag den här:


Grattis alla bilägare till dyrare besiktning!

Svensk bilprovning ska privatiseras från och med den 1 juli i år. Enbart av privatiseringsdogmatiska skäl. Regeringen har inga egentligt hållbara skäl till att privatisera mer än att sådan är deras ideologi.
Svensk Bilprovning håller Europas lägsta priser. De har i alla mätningar högsta kundnöjdhet och kan erbjuda ett finmaskigt nät av fordonsbesiktning i hela landet. Men detta har nu regeringen ändrat på.I Finland har man avreglerat fordonsbesiktningen. Där har kostnaden för kunden ökat med 50 till 100 procent och tillgängligheten minskat på landsbygden samt ombesiktningar ökat med 10 procent.För skattebetalare ökar kostnaderna genom att kontrollapparaten måste byggas ut.Direktreklam kommer i fortsättningen ersätta din kallelse till bilprovningen. I stort sett blir allt sämre med alliansens lag om avreglering av fordonsbesiktningen.Privatisering - till vilket pris som helst är Alliansregeringens målsättning!

Sverige behöver en ny regering – rösta på Socialdemokraterna den 19 september.

Tomas Gustafson (S)
KommunfullmäktigekandidatHär finns ytterligare stoff till en artikel som jag tidigare i juni skickat in till Borås Tidning men som de valt att inte publicera. Men skam den som ger sig jag hittar säkert fler synpunkter att skicka in till tidningen.


1 kommentar:

Tom Andersson (mp) sa...

Att dra ner på debatten verkar vara en medveten strategi. Strategin är att inte prata politik utan att fokusera på annat. Som jag uppfattar det så verkar taktiken vara:

* angrip inte S politik utan angrip Mona.

* angrip och förvrid Mp´s politik men låt bli att nämna Maria.

* Stryp debattsidorna och satsa på mer på ledarsidorna där innehållet kan styras.

* (I bt´s fall) Kontrollera kommentarerna på bt.se så att en sida får kommentarer publicerade och ta bort andra kommentarer.

* (I bt´s fall) Undvik att koppla på tjänster som Twingly där kommentarerna inte går att kontrollera och man kan se alla bloggar som länkar.

mm

/Tom Andersson