tisdag 18 mars 2008

Är Borås en progressiv miljöstad?


Är miljöpartiet en aktiv kraft som för miljöarbetet framåt i Borås eller är de enbart en passiv medföljare?
Vid KF mötet den 13 mars tyckte jag i ett inlägg att de tre miljöpartister som var uppe i debatten kring Borås stads miljömål lät som att de var en smula trötta. I varje fall i jämförelse med de miljöpartister som stod på barrikaderna i slutet av åttiotalet.

De höll med mig om att de var trötta men att det berodde på den sena timmen. De var förmodligen inte lika trötta som Ann-Marie Ekström har beskrivit i sin blogg häromdagen. Men hon var mest trött på att vi debatterade.


Jag förstår att miljöpartisterna kan vara trötta efter alla dessa ökenår med den moderatledda styrningen av Borås. Förmodligen har miljöpartiet inte gjort ett enda miljöavtryck under tio år i Borås. Jag menar att alla miljöinitiativ som det har blivit resultat av skulle blivit av även utan miljöpartiet. Sådant kan ju göra vem som helst trött.


Dessutom är de med att styra ett Borås som blir sämre och sämre som miljöstad. Borås halkar långsamt nedför i den undersökning som rankar landets kommuner ur miljöperspektivet. Naturskyddsföreningen har utfört undersökningen.


Miljöpartiet i Borås kan läsa rankingen här!

Inga kommentarer: