måndag 31 mars 2008

Sålt är sålt och kommer aldrig tillbakaStaten säljer Vin & Sprit för 55 mdr kr
Regeringen har beslutat att sälja V&S Vin & Sprit AB (V&S) till Pernod Ricard S.A. (Pernod Ricard), ett av världens ledande alkoholdryckesföretag. Det totala transaktionsvärdet motsvarar 55 miljarder för V&S i enlighet med ett avtal som undertecknades den 30 mars, enligt ett pressmeddelande nu på morgonen.På Pernod Ricards hemsida kan man vidare läsa: - Koncernen arbetar med en decentraliserad organisation, med ”varumärkesägare” och distributionsföretag för varje nyckelmarknad och Pernod Ricard har omkring 18 000 anställda i 70 länder. Pernod Ricard har ett starkt engagemang för socialt ansvarstagande och stödjer ett ansvarsfullt bruk av alkohol för att förebygga dåliga vanor och missbruk.

Efter att förvärvat V&S är nu Pernod Ricard en av världens största leverantörer av sprit och vin. Frågan är om de har så stort engagemang för socialt ansvarstagande som de påstår.


Dessutom äger Vin & Sprit en imponerande konstsamling med verk av bland annat popkonstnären Andy Warhol. Mats Odell har inte sagt ett jota om huruvida dessa konstverk också säljs.

Inga kommentarer: