fredag 14 mars 2008

Frågor till Centerpartister!


Fredrik Federley, den smått absurde centerpartisten, har haft småföretagardrömmar. Därför startade han ett företag i form av en salladsbar på Stureplan. Det är helt uppenbart ett resultat av hela hans opinionsbildning om den konflikt som den minnesgode kommer ihåg från Göteborg. Där hävdade han, med stöd av Maud Olofsson, att det var felaktigt att man begärde kollektivavtal av en enskild företagare. Han, och kanske hela centerpartiet, framstod i det fallet som rabiata hatare av kollektivavtal.
Federleys hela tanke med företagsamheten var att starta ett företag och få dit Hotell och Restaurang som skulle kräva kollektivavtal. Han skulle därmed kunna göra sig till en martyr på Stureplan där det var synd om honom och hans företagsverksamhet.
Det visade sig därefter att han inte brydde sig ett dugg om företagsdelen eller att se till att salladsbaren gick ihop och fungerade som företag. Det visade sig efter ett tag att den gick i konkurs. Det fattades kapital i boet. Skulderna uppgick till mer än en halv miljon, närmare 700 000 kronor. Det fanns också löneskulder i företagsamheten som förmodligen lönegarantin ska täcka upp för projektet. Därmed skall skattebetalarna betala för hans lust att utmana fackföreningen.

Jag måste därför fråga Kerstin Hermansson och Mats Brandt om de tycker att det är rätt att bedriva företagsamhet i politiskt syfte och dessutom förorsakat skattebetalarna kostnader för den misskötta affärsverksamheten och om det finns skäl att fundera på etik och moral inom centerpartiet.

Inga kommentarer: