måndag 16 juni 2008

Storebror ser dig!

På onsdag skall riksdagen rösta om förslaget "storebror ser dig". Vad jag förstår kommer det att bli en spännande debatt och omröstning. Kommer lojaliteten mot respektive parti att styra de borgerliga politikernas övertygelse? Eller ligger deras lojalitet för dem som kryssat in dem i riksdagen?

Jag är själv starkt kritisk mot förslaget då det ger utrymme för att missbrukas. Den internationella organisationen Reportrar utan gränser uppmanar alla riksdagsledamöter att rösta nej till förslaget. De säger "Vi har sett för många repressiva regimer runtom som använder avlyssning för att tysta kritiska röster".

De förslag som regeringen lämnar om att FRA ska få tappa av trafiken i kablar rymmer möjligheten till starkt integritetskränkande åtgärder riktade mot enskilda, vilket kräver långtgående rättsäkerhetsgarantier och ett långtgående integritetsskydd. Det klarar inte regeringen att leverera!

Meddelandeskyddet är en av de viktigaste rättigheter som sverige har. Att fritt kunna meddela dig med pressen utan att det kan eftersökas vem du är tillhör det som gör sverige till ett fritt och demokratiskt land.

Kan på onsdag vara ett minne blott.

Inga kommentarer: