söndag 8 augusti 2010

Staten ska bli mindre.

Storbritannien, som står utanför EURO samarbetet, brottas med en av Europas sämsta ekonomier. Samtidigt har det engelska folket drabbats av en högerregering som samarbetar med Liberaldemokraterna. Det kan bli ytterst smärtsamt för det engelska folket.

För att komma tillrätta med ekonomin lanserar David Cameron århundrades bluff för det engelska folket. Medkännande konservatism blandat med vad man kallar ”socialt ansvarstagande” står i förgrunden för dessa charlataner. De ska göra staten mindre och samhället större vilket innebär att välgörenhetsorganisationer, volontärer och lokala aktivister ska ta över och utöva samhällsfunktioner. Det kan gälla bibliotek, postkontor och offentliga kommunikationer bl.a. Bluffen består i att Cameron påstår att det är en förflyttning av makt från eliten (i staten) till folket. Bullshit!

Projektet är tydligt skapat för att göra gigantiska besparingar i statens finanser. Återstår att se om folk går på det.

Det finns samma resonemang om att göra staten mindre och samhället större för verklighetens folk i Sverige.

Känns lite som Anders Borgs ungdomsförsyndelser. Nej, vänta lite. Han har väl samma tankar fortfarande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att staten blir mindre. Varför skulle staten(som består av medborgare) kunna göra något bättre än medborgarna själva?

Sen kommer de europeiska välfärdsstaterna till sist att försvinna. Det blir för dyrt. Innan 2050 kommer hälften av tysklands befolkning att vara pensionärer. Pensionssystemet kommer att kollapsa ifall välfärdssamhället finns kvar då. Vi kommer att se en liknande utveckling i övriga västeuropeiska länder.
Låt oss därför banta ner staten innan det är för sent.

Anonym sa...

Som vanligt staplas de meningslösa superlativen på hög. Intressant att du, nu när det engelska socialistiska experimentet kollapsat, förespråkar mer av detsamma.

Allt är bättre än labour. Kom ihåg vem som skapat problemet från början. Folk är trötta på övervakning, förmynderi, och framför allt att betala för de som inte vill arbeta.

//Apan

Artur sa...

Så du menar att det är dåligt att Storbritannien gör enorma besparingar när det krävs att det gör det för att landet inte skall kollapsa? Labours oansvarsfulla handlande under tidigare mandatperioder är det som satt Engelsmännen i denna situation.

Och när vi ändå är inne på Anders Borg, hur tror du Sverige hade klarat finanskrisen utan en ansvarstagande och seriös finansminister som honom? Antagligen hade det väl gått lika dåligt som för Sossestaterna nere på kontinenten.

/Artur Hulu, MUF-Sunne