onsdag 11 augusti 2010

Åt var och en efter plånboksstorlek - enligt KD!Många har hajat till när vi sett Göran Hägglund, liksom Dr Doolittle, snacka med djuren på KD:s valaffischer. Men affischerna har folk snackat om hela dagen. Men en av affischerna som jag tittade på lite senare fångade mitt intresse. Texten är ”eget sparande är också välfärd”. Den är ett argument till att KD vill fortsätta sänka skatten men frågan är naturligtvis; vad går skatten till – jo den går till allas vår välfärd. KD är ovanligt tydlig på den här affischen. Välfärden skall betalas av pengar ur den egna plånboken vilket innebär att den som har pengar skall ha mer välfärd och den som inte har så mycket pengar skall få mindre med välfärd.
Kristdemokraternas syn på välfärd är inte ”åt var och en efter behov ” utan det är välfärd åt den som har råd med det.

För mig är det här en absurd tanke som inte är till någon som helst glädje för verklighetens folk. KD vänder sig inte till verklighetens folk utan snarare till d overkliga.

Dessutom har alliansen, som kommer att satsa 20 miljoner på en gemensam kampanj, visat sina valaffischer.
Den här handlar om huruvida vi skall pausa ett Sverige med massarbetslöshet, ökade klyftor, fler socialbidragstagare och fler fattiga barn och behålla det som det är eller skall vi välja eject från den utvecklingen och välja en annan utveckling.
Jag väljer naturligtvis att ejecta högeralliansen.
Det finns många som skriver intressant om detta bla Sara Fransson, Johan Westerholm och Peter Andersson.

Inga kommentarer: