torsdag 5 augusti 2010

Folkpartiet bygger en bro för SD till riksdagen!


Folkpartiet är ansvarigt för att SD har vuxit sig större och numera hotar att komma in i riksdagen. Redan vid valet 2002 lanserade FP ett populistsikt förslag hämtat från SD:s motsvarighet i Danmark, Danskt Folkeparti. Då var det obligatorisk svensktest med godkänt betyg för att kunna bli svensk medborgare. Även SD hämtar sin inspiration från samma parti.
Sedan dess har FP fiskat i invandrarfientligt vatten ett flertal gånger. Tyvärr tror jag att ett sådant kortsiktigt röstfiske
är av ondo för Sverige.


Nu senast med förslaget att lagstifta om att Rektorer och skolpersonal ska kunna förbjuda ”Burka” eller ”Niqab” i skolmiljön. En rättighet som de redan har men dock inte är lagstiftad.

På Björklund, med ja-sägare, kan man tro att detta med Burka eller Niqab i skolmiljö är ett gigantiskt galopperande problem i Sverige. Men icke! Skolpersonal säger att problemet över huvudtaget inte existerar. Och handen på hjärtat hur många kvinnor med Burka eller Niqab har du kära läsare sett. Jag tror att jag personligen, i Sverige, har sett en handfull människor som är klädda i dessa kläder. Förmodligen kryllar de av dem i skolan för där är jag inte ofta längre. Jag medger det.

Ligger detta utspel i samma härad som Gudrun Schymans Almedalsbrasa med etthundratusen kronor? Det tråkiga är att folkpartister, som annars inte uttalar den här formen av på gränsen till rasistiska populistiska ställningstagande, nu förbehållslöst stöder sin partiledare. Det gynnar inte trovärdigheten.


Folkpartiet bär ett ansvar för SD:s opinionsframgångar! Jan Björklund (FP) bygger en bro för SD till riksdagen.
Jag inser nu att det finns folkpartister som efter de olika utspelen gärna samarbetar med SD.
Andra som skriver om detta är t.ex Maja Stopek, Martin Moberg, Röda berget och Anne-marie Ekström. Det är många, många fler ska i veta.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har sett 1 person i burka på S torg, 1 på buss 4 vid Odenplan och 1 iklädd niqab på T-banan vid Gamla stan. Du ser säkert fler i Tensta Rinkeby eller nån annan förort i Malmö och Göteborg. Oavsett det så passar denna klädsel inte på alla platser, särskilt arbetsplatser och skola.
Punkt och slut.

Anne-Marie Ekström sa...

Jag tycker det var ett onödigt uttalande. Men eftersom det tydligen finns oklarheter vad en rektor får göra och inte göra kanske det är på sin plats. Det är i vilket fall som helst ingen viktig fråga. Men det är heller inget rasistiskt uttalande. Att en lärare ska veta vem han eller hon har som elev tycker jag inte är konstigt. Även om man kan lösa problemet när det uppstår på plats och ställe. I de flesta fall. Nu har man inte gjort det när det gäller eleven som ville bli barnskötare. Hon har anmält till DO. Och efter 1½ år har inget beslut fattats. Jag vill inte att mina barnbarn ska ha en förskolefröken som bara visar ögonen. I vissa yrken får man faktiskt anpassa sig. Antingen man är svenskfödd eller utrikes född.
Däremot om hon vill gå på gatan med burka eller niqab står henne helt fritt.
Dessutom har jag fått veta att många som går med täckta armar och ben riskerar att få B-vitaminbrist. Och få därmed hörande sjukdomar. Det tycker jag att man ska upplysa om vid introduktionen.
När det gäller att Foklpartiet skulle visa vägen för SD så är det så absurt så det saknar all rimlighet. Det är just alla anklagelser från s och v som i så fall bidrar till att blåsa upp debatten. Jag hade som sagt kunnat vara utan förslaget. I detta fallet tror jag inte på förbud. I och för sig innebär det inte heller förbud utan att man ger rektorn sista ordet. Men jag kan inte se att det är rasistiskt. En praktisk fråga för att kunna bedriva en bra undervisning i skolan.

Anonym sa...

Burka är kvinnoförtryck
och jag vill inte att dessa
kläder bärs inför mina barn i skolan

Tomas Andersson sa...

Socialdemokraterna tycker att man inte får maskera sig i demonstrationståg….. men att maskera sig som lärare är helt okey.

Att sedan FP skulle vara ansvarig för SD:s uppsving är skitsnack... det är LO-tidningen Aftonbladet skött helt själva.

Anonym sa...

Burka är kvinnoförtryck, säger ni. Jag kan inget annat än instämma, men är det inte lika mycket förtryck från vår sida att förbjuda användandet av detta? Försök att tänka er in i situationen för kvinnorna från dessa länder istället. Användandet av burka kanske är deras enda chans att få röra sig utomhus för sina män och få arbeta eller gå i skolan. Ett förbud mot burkan riskerar att låsa in dem hemma.