tisdag 3 augusti 2010

Nu börjar de verkliga Moderaternas fulval!

Idag inleder Moderaterna sin landsomfattande kampanj: "Rädda Sveriges försvar", där de hävdar att vi de Rödgröna kommer att lägga ner regementen om vi vinner valet. Detta är givetvis inte sant. På regementsorterna kommer Moderaterna att driva kampanjer om att "Rädda Trängregementet i Skövde", eller "Rädda Ing 2 i Eksjö", osv. Moderaterna ska sprida flygblad och skriva insändare om detta.


En fuskrapport, säger Urban Ahlin, utrikespolisk talesperson (S).

– "Syftet är att skrämma försvarsanställda med rödgröna besparingar. Den räknar in effekterna av bland annat höjd arbetsgivaravgift för unga och kilometerskatt. Men försvarsmakten kompenseras i vår budget på samma sätt som alla andra myndigheter fullt ut för de skatteförändringarna. Det är allvarligt att en försvarsminister inte förstår hur en statsbudget fungerar, säger Urban Ahlin".

Underlaget från riksdagens utredningstjänst som rapporten bygger på redovisar tydligt att uppgifterna inte ska ses som en effekt av vår rödgröna politik och att försvaret och andra myndigheterna kompenseras för ökade kostnader.

– "Jag hoppas att Tolgfors redan idag drar tillbaka sin fuskrapport. Det är oansvarigt att använda sin ställning som försvarsminister för att skrämmas, säger Urban vidare".

Jag är övertygad om att vi kommer att få se mycket mer fulspel från Alliansen och deras vänner innan det här valet är över.

Men kom igen - vi Rödgröna vinner med fakta och sanning.

1 kommentar:

Anders Jönsson sa...

Vem ska betala kilometerskatten egentligen? Inte Försvaret, inte skogsindustrin, inte de som bor i glesbygd. Kommer någon annan än barnfamiljer i storstäder med kranskommuner betala den?