måndag 9 augusti 2010

De heteronormativas vallöften.


Nu är KD i gång med löfteskarusellen. I dag presenterade de sitt valmanifest. Det mesta är mycket gammal skåpmat som de tidigare inte har fått igenom hos sina regeringskompisar.


En hel del pengar skulle det kosta om de realiserar sina löften. Men risken är som sagt inte speciellt stor att de får med sig allianskompisarna.

Till exempel utlovar Göran Hägglund obligatoriskt vårdnadsbidrag i alla kommuner om 6000 kronor/ månad. Man tjyvar helt utan att rodna de rödgrönas ”hälsocentraler” och man utlovar garanti för att väntetiden på akuten inte ska bli mer än fyra timmar. Hur nu det ska gå till. Helt tvärsemot vad de har argumentat för under de senaste fyra åren vill de nu sänka skatten för pensionärer. Vart tog syftet med jobbskatteavdraget vägen?

Detta värdekonservativa parti vill nu, nu när mandatperioden är nästan över skaffa 10 000 funktionshindrade arbeten inom den offentliga sektorn. Det är ju bra men varför har de inte fixat det tidigare?

I valmanifestet är det mycket både lågt och högt. Om vi ska tro Göran Hägglund är kamphundar ett av de svåraste problem som Sverige står inför. Hundarna ska förbjudas. Här saknar jag förslaget att hundägaren skulle tvingas att tillsammans med sin hund tillbringa tid på kenneln för att lära sig veta hut. Staten ska naturligtvis kompensera för förlorad arbetsförtjänst. Det hade överraskat i manifestet.

Det är faktiskt mycket svårt att tro dem. De är helt enkelt inte trovärdiga.


Om KD och deras politik skriver Jan Andersson och Peter Andersson. Ulf Bjereld funderar kring hur det här bleka partiet ska kunna klara att bli återvalda till riksdagen.

betänk också att som HBT-sossen har noterat - att avskaffa tvångssterilisering i Sverige finns inte med i manifestet.

Inga kommentarer: