söndag 1 augusti 2010

Tunna tunnor skramlar mest!


Centerledaren Maud Olofsson vill sälja ut delar av Vattenfall till utländska intressenter enligt sin debattartikel i DN idag. Alliansen som säger sig vara regeringsdugliga är enbart informerade om vad näringslivsministern vill göra med vår gemensamma egendom. Jag börjar fundera på hur deras gemensamma politik ser ut. Det har vi faktiskt inte sett ännu. Massmedia tjatar bara om vad den rödgröna gemensamma politiken innehåller och om vi är sams. Till skillnad mot Alliansen är vi faktiskt det.


En försäljning av Vattenfall innebär att staten får mindre utrymme att styra svensk energi(det kanske inte gör något eftersom Maud inte styr Vattenfall alls idag). Det innebär också att staten går miste om den gigantiska vinstutdelning som vattenfall gör. Och det innebär högre elpriser för dig och mig.

- Vattenfall är kronjuvelen i det statliga ägandet. En utförsäljning kommer att leda till högre elpriser och att vinsterna hamnar i utländska koncernernas bolag i stället för i Sverige. Det är ett riktigt dåligt förslag och det kommer det att bli strid om, säger Thomas Östros, ekonomipolitisk talesman för Socialdemokraterna.


Pengarna som hon får vid försäljningen skall plöjas ned i riskkapital i ett nytt bolag – Framtidsenergi AB. Det är inget speciellt imponerande förslag eftersom vi redan har ett bolag som med riktade ägardirektiv skull kunna fungera som utvecklare av framtidens energi – det bolaget heter Vattenfall!

De rödgröna är överens och har redan lagt fem miljarder för att skapa en riskkapitalfond.


En majoritet av svenskarna vill behålla Vattenfall enligt den här undersökningen.


Allvarligt talat – Maud Olofssons förslag om att sälja ut Vattenfall är ett sätt att dölja att hon under sin alltför långa prao-tid som minister undanlåtit att överhuvudtaget styra Vattenfall.
Nej ge dem inte mer än 3,9 % i valet.


Flera bloggare har skrivit om Maud Olofssons sista ansträngningar för att behålla C i riksdagen. Ola Möller, Röda Berget och Alliansfritt Sverige är bara några av dem.

2 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Nix, slänger du i ett par lösa skruvar skramlar det värre!

Göran Carlsson sa...

Centerdimma.
Det gäller att dölja sina motiv.
Centern vill ha ett fattigare folk och samhälle så att arbetsgivarna kan styra och ställa som dom vill.
Sälja ut är deras ideologi även om bolaget ger vinst, se Absolut Vodka.