torsdag 30 juni 2011

Begrav de ”nya Moderaterna”!


När Bo Lundgren som partiledare för moderaterna 2002 insåg att moderaterna hade gjort sitt sämsta val på 30 år startade ett antal unga moderater med Fredrik Reinfeldt i spetsen resan att i grunden förändra bilden av Moderata samlingspartiet. Man startade med att sätta prefixet ”Nya” framför partinamnet, lanserade ”arbetslinjen” och tog upp kampen på socialdemokraternas bästa gren. Det viktigaste verktyget för arbetslinjen vart ”jobbskatteavdraget”, något som de importerade från Georg Bush, USA.

Bo Lundgren har gått till eftervärlden som den som ville sänka skatten i Sverige med 100 miljarder. Detta skulle inte drabba välfärden utan snarare förbättra välfärden. Osäkert hur. Men han kunde inte säga en vanlig mening utan att ordet skattesänkning inrymdes i meningen. I valkampanjen 2002 framstod han som visionslös, håglös och trött. Straffet från väljarna gjorde ont och han fick avgå under förödmjukande former.

Nu har Fredrik Reinfeldt blivit på pricken lik sin föregångare. Nu ska allt lösas med jobbskatteavdrag eftersom jobbskatteavdragen är universallösningen på allt. Skattesänkningarna har redan uppgått till nivåerna i Bo Lundgrens vision. Det är många som nu betraktar Fredrik Reinfeldt som visionslös, håglös och trött.

För att framstå i bättre dager deltar statsministern i en insmickrande och fjäskande fotobok som ska ta perspektivet från hans visionslöshet.

Det är inte svårt att hitta de gamla Moderaterna. De som inte har gått Schlingmanns propagandakurs.

Aftonbladet tror att det främst är moderaterna själva som har gått på bluffen om att de verkligen är nya.


Inga kommentarer: