söndag 12 juni 2011

Vem vill ha skitjobb?


Blivande toppolitikern Karin Wanngård (S) i Stockholm fick utstå ovettig kritik från borgerliga debattörer då hon ansåg att det finns skitjobb. Jag menar, trots hennes pudel, att det finns arbeten som känns väldigt onödiga t.ex. telefonförsäljare som försöker pracka på mig kalsonger, bantningspiller, ny försäkring, telefonabonnemang och allt möjligt annat (helst på kvällar eller helger). Eller kanske de jobben där du blir utrustad med stora plakat som pekar ut var människor helst ska äta sin lunch. Läsaren har säkert tusen olika exempel på skitjobb.

En rad borgerliga politiker vill förbjuda tiggeri och helst förbjuda främst romer att resa fritt. Men med borgarnas arbetslinje finns inte längre några skitjobb vilket gör det förvånansvärt att dessa politiker vill förbjuda tiggeri.

Skitjobb är självklart jobb med skitdåliga villkor. Och vi ska inte ha skitjobb i Sverige- inte för unga och inte för äldre. Vi ska inte ha skitjobb i Sverige.


Det här i varje fall att betrakta som ett riktigt skitjobb.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi ska inte ha skitjobb i Sverige", jo,jo, men gärna utnyttja de skitjobb som finns i andra länder underförstått.

Vem vill betala för ett icke utfört jobb? För det är alternativet, att vi ska betala för icke utförda jobb istället för att betala för skitjobb.

Tomas Gustafson sa...

Per, se de exempel på onödiga skitjobb som jag anger i min text och tyck till om dem.