tisdag 7 juni 2011

Inte lätt att spara om man inget har!

I dag har ledarskribenten vid Borås Tidning riktat in sig på den gamla Folkpartistiska devisen framförd av Ann Wibble, finansminister i början av nittiotalet. Alla svenskar bör ha en årslön på banken. Nu har de två moderaterna Johnny Munkhammar och Henrik von Sydow samt även Centerns ekonomiska taleskvinna Annie Johansson (vad vet hon om klasskamp?) var för sig hittat på att bygga upp kapitalsparandet.
Till syvende och sist handlar dessa tre borgares förslag om att återigen leverera ett inlindat försök till ytterligare skattesänkningar.

Politik är nämligen så mycket mer än skattesänkningar. Den handlar om solidaritet och jämlikhet. Utan dessa begrepp kan aldrig frihet uppnås, inte heller ett aktivt demokratiskt deltagande. Frihet och demokrati kostar pengar ur den egna plånboken. Är den tom finns ingen frihet. Inte ens för deltagande i den demokratiska processen. Den fattige har dessutom fullt upp med att försöka överleva. Läs barnfattigbloggen!


Tänk om Annie Johansson, Johnny Munkhammar och Henrik von Sydow först kunde återställa Sverige så att de som är arbetslösa fick en bra ersättning och inte behövde ta lån eller i panik flytta eller bli utförsäkrade. Så att sjuka inte behövde oroas av centerns "utförsäkringslag" som mer eller mindre lottobaserat ger bidrag eller utförsäkras enligt borgarnas ideologi. Tänk på alla ungdomar som tack vare alliansregeringen fått ett års förlängning på en osäker anställning och som regeringen vill rea ut med lägre lön eller pensionärerna som försöker klara vardagen. Hur rimmar det med era mål om att dessa människor som Ni varit med om att sabotera vardagen för, ska kunna spara????

Alliansfritt Sverige och Martin Moberg har skrivit om skattesänkaralliansen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en skam att det finns människor som svälter i Sverige idag.

Anonym sa...

Du skriver att dina kommentarer inte alltid överensstämmer med partiets och jag håller med. Din kritik känns som den skulle vara hämtad från kamrat Ohly och hans lakejer.

Istället borde du kritisera de välbeställda bolåntagare som utnyttjar 30% ränteavdrag vilket betalas av övriga skattebetalare. Dessa pengar borde gå till de arbetslösa och sjuka som du refererar till istället för lyxkonsumtion av bostad.