onsdag 29 juni 2011

Ship to Gaza och korsord istället för debatt!


I Dagens ledarstick i Borås Tidning (29/6) ställer skribenten Daniel Persson frågan till passagerarna i konvojen ”Ship to Gaza”: varför de inte bara tar varorna direkt till en godkänd hamn och låta varorna kontrolleras av Israel och därefter föras till Gaza.

Svaret är naturligtvis att om de gör som Daniel föreslår så skulle man erkänna att Israel har rättighet att blockera Gaza. FN, EU och Sverige har fördömt Israels blockad av Gaza varför skulle ”Ship to Gaza” erkänna den?

Nu till en medial bojkott. Jag förstår inte vad det är för resonemang som leder Borås Tidning till att strypa, den för övrigt lilla debatten i tidningen, på sommaren. Det är oansvarigt av en monopoltidning att inskränka debatten och istället lägga in ett gigantiskt korsord.

Vid en jmf med andra tidningar som BT vill konkurrera med t.ex. GP, DN eller SvD finns inte den inskränkta hållningen. I dessa tidningar blommar debatten inte bara på särskilda debattsidor utan också på kultursidorna.

Det skulle vara intressant att få ta del av den mediaanalys som BT gör som har utmynnat i beslutet om debattoviljan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att BT under sommaren minskar utrymmet för debatt och insändare är ingen nyhet, detta har varit ett faktum tidigare år också. Vi vet av erfarenhet att antalet debattartiklar och insändare som skickas in sommartid är för litet för att upprätthålla två sidor. I augusti återkommer två sidor med debatt och insändare.

Mvh / Tobias Hjelm - debattredaktör BT