lördag 24 september 2011

Ett knippe 50-tals låtar!


Musiktid för alla music lovers. Ett knippe 50-tals låtar.

"Real Wild Child"

Jerry Allison till vänster och Buddy Holly till höger.
Jerry Allison föddes 1939 och startade sin karriär som trummis i The Crickets. Han skrev också "Peggy Sue" tillsammans med Buddy Holly. Han sjöng aldrig med the Crickets men har en bra röst.
Jag väljer därför en låt som han gav ut ensam. Real Wild Child - skrevs av Johnny O´Keefe. I låten sjunger Jerry Allison med Buddy Holly på gitarr och som bakgrundssångare. Låten gavs ut 1958 och blev en mindre hit."Go, Go, Go Down the Line"

Roy Orbison föddes 1936 och dog bokstavligen i sin mors armar 1988. Han är väl en av de mest kända Amerikanska singer-songwriters. Han är känd för sin distinkta röst och sina ofta sorgerliga ballader. Hans mest kända låter är nog "Only the lonly", "Crying" och den mest kända "Pretty Woman". Jag väljer dock att spela hans version av "Go, Go, Go". I klippet kan du se Bruce Springsteen på gitarr och Elvis Costello på klaviatur.


 Mean Woman Blues/ Blue Suede

Jerry Lee Lewis
Carl Perkins
Jerry Lee Lewis föddes 1935 och är en av de tidigaste rockartisterna . Han är känd under smeknamnet "the killer". I just det här klippet samarbetar han med Carl Perkins. Carl föddes 1932 och avled 1988. Både Carl och Jerry Lee var kontrakterade av Sun records och Jerry Lee är den numera ende överlevaande från det mycker berömda artisterna som var medlemmar i Sun Records.

Inga kommentarer: