måndag 19 september 2011

Är det vettigt att bygga vidare på Fas 3!

Tydligen ger inte Hillevi Engström upp idén med fas 3 i jobb- och utvecklingsprogrammet. Eftersom de lägger medel i höstbudgeten för att öka aktiviteterna i alla faserna. Regeringen bygger sin tilltro till fas 3 med den dubiösa rapporten från AF som visade att åtta av tio deltagare i fas 3 ansåg att de fick meningsfulla uppgifter.

Det ska nu bli fler handläggare i Fas 3. Problemet är att Fas 3 är en inhuman och idiotisk idé från början. Ge folk riktiga jobb, placera dem inte i ett meningslöst vuxendagis. Ge dem jobb där de inte behöver vara rädda för att förlora a-kassan om de inte säger rätt saker när AF undersöker hur det är med Fas 3.

Alliansfritt Sverige

1 kommentar:

narran sa...

Det värsta med fas3 är att det tränger bort riktiga jobb. Ex göteborgs kommun har 600 fas3 som jobbar bla som vaktmästare, vårdbidträden, barnskötare och mattanter i skolorna. De som ska vara riktigt rätta för fas3 är de kommunalanställda. De riskerar at tderas tjänste rsparas bort sedan får de tillbaka sitt gamla jobb efter 3 år men då som bidragsjobbare